Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még tart a hazai síszezon: bőven van hó a Síparkban

2019.03.05. Bata Attila, Sípark.hu

Tényleg közhely. A budapesti (vagy bármely magyar település) tavaszában az ember hajlamos azt gondolni, hogy itthon már vége a síszezonnak. Nehéz elhinni, hogy a Mátrában még jókat lehet síelni. Rengeteg havat gyártottak, és a pályák ebben a tavaszias időjárásban is kitartanak.
A két piros pálya (jobbra az 1-es, balra a 3-as) tegnap
A két piros pálya (jobbra az 1-es, balra a 3-as) tegnap
A Mátraszentistváni Síparkban rengeteg hó van még mindig. Olyan sok hó van, hogy már a március 15-i hosszú hétvégére készülnek. Bizony, a 4-5-6-os pályák mentén több ezer köbméter hó áll vastagon a hódombokban.
A síoktatói rész
A síoktatói rész
Ugyanez a helyzet a funpark hatalmas, színtiszta hóból készült ugratóival.
Az ugrató hava is bírja
Az ugrató hava is bírja
A következő napokban ezekből a hódepókból töltik fel és frissítik a pályákat, átlagosan 50 cm vastag rétegűre. Az 1-3-4-es pályák aljában szintén stabilan tartható a fél méter. A pályák északi fekvésének köszönhetően keveset süti a nap a havat és az időjárás előrejelzés szerint nem lesz túl meleg és reggelente kifagyhatnak a pályák.
A csákányos melletti pálya
A csákányos melletti pálya
Keddtől már az utószezoni árakon síelhetsz. Nyitva az összes hóágyúzható pálya 3,5 km hosszban! A kölcsönző, a síiskola és a hütte is üzemel.
Előregyártott hó a pálya mellett
Előregyártott hó a pálya mellett
Amíg lent a városban tavaszias az idő, fenn a Síparkban 7-8 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet. Indulás előtt érdemes a webkamerákat megnézni a tv.sipark.hu weboldalon vagy a beszámolókat elolvasni a fórumunkban. Kellemes meglepetés, hogy a korai tavaszban még jó pályákon lehet síelni egy hazai síterepen!

KOMMENTEK
MatexPMG | 2019.03.05. 19:34
Én úgy néztem az accueatheren hogy egésszen áprilisig nyitva lehetnek majd ha minden jól alakul majd.

Legalábbis én remélem!

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.