Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit 14. a St. Moritz-i világkupa döntőben

2016.03.16. Magyar Sí Szövetség

A pontszerző 14. helyet szerezte meg Miklós Edit az alpesi sí világkupa döntőn, a svájci St. Moritz-ban. A futamot az osztrák Mirjam Puchner nyerte, a szakági kristálygömböt pedig az amerikai Lindsey Vonn vehette át.
A férfi és a női lesiklással megkezdődött a 2015/2016-os alpesi sí világkupa sorozat döntője a svájci St. Moritz-ban, ahol versenyszámonként csupán a szakági ranglista 25 legjobbja indulhat. A női lesikló futamban Miklós Edit is érdekelt volt, aki a VK-ranglista 11. helyéről várta szezonbeli utolsó világkupa versenyét.

Olimpiai hetedik helyezett sízőnk ezen a pályán szerezte élete első világkupa pontját 2012-ben, tavaly pedig első világkupa-dobogós teljesítményének örülhetett itt. A harmadik helyezés nemcsak számára volt az eddigi legjelentősebb siker, de egyben a magyar alpesi sísport legjobb eredményét is jelentette. Ezek után Miklós Edit azzal a céllal vágott neki a szerdai döntőnek, hogy megismételje tavalyi dobogós helyezését, de a legjobb 15 síző közé mindenképp be akart érni.

A pályán rossz látási viszonyok alakultak ki a mai versenyre, a futam kezdési időpontját el is halasztották 30 perccel a köd miatt. A St. Moritz-i egy klasszikus lesikló pálya, meredek és lapos szakaszokkal, melyeken szép nagy íveket lehet húzni. A látási viszonyok sokat romlottak a verseny közben. A mezőny második harmadában versenyzők számára a látótávolság jelentősen lecsökkent. Miklós Edit 13-ként rajtolt, kicsit sokat vállalt a pálya felső szakaszán, ami miatt kisodródott. A pálya alsó szakaszán viszont sikerült lefaragnia a lemaradásból, és 1.28-as hátránnyal az élen álló Mirjam Puchnerhez képest, a 10 helyen érkezett be a célba. Következtek a szakági ranglista legjobbjai, akik közül többen is Edit mögött végeztek. A magyar sísport legeredményesebb versenyzője végül a pontszerző 14. helyen zárt. A világkupa döntőben csak a legjobb 15 síző kap VK-pontot.

Összességében Miklós Edit eredményes szezont tudhat maga mögött. Ugyan nem állt pódiumon idén, de az a célja teljesült, hogy folyamatosan a szakági ranglista első 15 versenyzője között végezzen lesiklásban. Végül a szakági ranglista 14. helyén fejezte be az idényt. Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke a verseny után a következőket mondta értékelésként:

„A szerencse nem volt ma velünk, a látási viszonyok az első tíz versenyző lesiklásánál sokkal kedvezőbben alakultak, mint a későbbiekben. Így épp Editnek és a legjobbaknak a megváltozott körülmények miatt nem sikerült odaérniük a dobogóra. Ma a léce sem volt elég jól előkészítve, így elmaradt attól, amit tervezett. Szerette volna, ha egy jobb eredménnyel zárja a világkupa szezont. De elmondható, hogy ez az év szakmai szempontból jobban sikerült az előzőnél, sokat fejlődött, és ennek köszönhetően stabilan tudta hozni a jó teljesítményeket, a top 10-es eredményeket. De a körülményein még javítanunk kell, különösen, ami a csapatát illeti, hiszen edző nélkül versenyzett a teljes idényben, ami szintén befolyásolta a szereplését.„
KOMMENTEK
kronhar2 | 2016.03.18. 14:42
Gratula!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.