Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit a St. Moritz-i világkupa döntőre készül

Előtte szuper-óriásműlesiklásban versenyez Lenzerheide-ben

2016.03.11. Magyar Sí Szövetség

Március 16-án a férfi és a női lesiklással kezdődik a 2015/2016-os alpesi sí világkupa sorozat döntője a svájci St. Moritz-ban. Versenyszámonként a szakági VK-ranglista 25 legjobbja indul, köztük van Miklós Edit is, aki jelenleg 11. helyen áll a női lesiklók között.
Olimpiai hetedik helyezett sízőnk célja, hogy előrébb lépjen a szakági rangsorban, és szeretné megismételni tavalyi dobogós helyezését, melyet ezen a pályán ért el. Előbb azonban a világkupa Lenzerheide-i állomása vár rá szombaton, ahol szuper-óriásműlesiklásban gyűjthet újabb pontokat.

Miklós Edit St. Moritzban szerezte élete első dobogós helyezését az alpesi sí világkupában, egy évvel ezelőtt. A harmadik helyezés nemcsak számára az eddigi legjobb eredmény, de a magyar sísport legjelentősebb sikere is egyben.
Március közepén visszatér a világkupa mezőnye St. Moritzba, ahol szerdán a lesiklás világkupa döntőit rendezik.

"A legkedvesebb pályám a St. Moritz-i, mivel ott volt az első dobogós helyezésem, de ugyanitt szereztem meg 2012-ben az első világkupa-pontomat is. Sőt, a jövő évi világbajnokságot is ezen a pályán rendezik. Ez egy klasszikus lesikló pálya, van benne meredek és lapos szakasz is, szép nagy lesikló íveket lehet húzni rajta. Ugyan még nem álltam pódiumon idén, de nem vagyok csalódott emiatt, hiszen az volt a célom a szezon elején, hogy folyamatosan az első tizenöt között legyek lesiklásban, és ez majdnem mindig teljesült. Még St. Moritzban, a döntőn van esélyem arra, hogy dobogós helyen végezzek, amiért mindent meg fogok tenni” – nyilatkozta Miklós Edit.

A döntő előtt viszont még egy fontos verseny áll előtte: szombaton a Lenzerheide-i világkupán szuper-G-ben bizonyíthat.

A legeredményesebb magyar sízőnk eddig kétszer végzett 30-ban az idei Világkupa-szezon szuper-óriásműlesikló futamain, szombaton szeretne ismét pontszerző helyen végezni.

A világkupa szuper-óriásműlesikló futama Miklós Edittel
Helyszín: Lenzerheide (Svájc)

• 2016. március 12. szombat, 10:00 TV: Eurosport 1, 9:45

A világkupa döntő lesikló futama Miklós Edittel
Helyszín: St. Moritz (Svájc)

• 2016. március 16. szerda, 11:30 (női lesiklás) TV: Eurosport 1, 11.15
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.