Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit először tesztelt szélcsatornában

2017.10.25. MTI

Az Audi Hungaria Zrt. szélcsatornájában tesztelték szerdán Miklós Edit alpesi síző légellenállását. A Magyarországon először végzett művelet során óránként 120 kilométeres szélsebességet értek el.
Kép: Miklós Edit / Facebook
Kép: Miklós Edit / Facebook
A 2014-es szocsi olimpián lesiklásban hetedik versenyző elmondta, hogy a teszt célja egy olyan testtartás megtalálása volt, amellyel könnyebben lehet nagyobb sebességet elérni. Hasznosnak és fantasztikusnak nevezte a tesztet, úgy fogalmazott, hogy a tapasztalatot mindenképpen fel tudja használni.
Menetszélteszt a győri Audi gyárban | Fotó: sielok.hu
Menetszélteszt a győri Audi gyárban | Fotó: sielok.hu
A 29 éves Miklós Editnek - aki januárban súlyos térdsérülést szenvedett - a jövőben több hasonló tesztelési lehetősége is lesz a győri járműgyárban.

A szerdai teszten először az óránkénti ötven kilométeres szélsebességet imitálták a sajtó képviselőinek jelenlétében, aztán a 120-at már csak a szakmai stáb jelenlétében tesztelték a maximum óránkénti 160 kilométeres szélsebesség elérésére képes csatornában. A sílécek egy csapágyon mozgó alapra voltak ráerősítve.
Tesztre készen | Fotó: sielok.hu
Tesztre készen | Fotó: sielok.hu
Miklós Edit beszélt arról is, hogy lassan készen áll a visszatérésre, nincsenek fájdalmai. Decemberben, a kanadai Lake Louise-ban versenyez majd először - úgy fogalmazott, hogy szívesen kezdi ott a világkupa-szezont -, s a célja az, hogy a februári, phjongcshangi téli játékokra visszahozza a legjobb formáját.

Stefan Abplanalp, Miklós Edit svájci edzője elárulta: a minél jobb eredmény elérése érdekében Svájcban és Norvégiában is - ahol korábban dolgozott - rendszeresen tesztelik a sízők légellenállását szélcsatornákban.
Miklós Edit felkészül a szélcsatornában való sízésre | Fotó: sielok.hu
Miklós Edit felkészül a szélcsatornában való sízésre | Fotó: sielok.hu
Az Audi Hungaria Zrt. szélcsatornáját 2014-ben helyezték üzembe. A 250 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületben egy két négyzetméter átmérőjű kiömlőn keresztül maximum óránként 320 ezer köbméter levegő áramlik, ami 116 olimpiai szabványméretű úszómedencét tudna megtölteni levegővel. A négy méter átmérőjű színpad 15 fokban forgatható jobb és bal irányba is.
Miklós Edit a szélcsatorna teszt után egy Audi TT RS-t tesztelt a győri tesztpályán
Miklós Edit a szélcsatorna teszt után egy Audi TT RS-t tesztelt a győri tesztpályán
KOMMENTEK
minerel | 2017.10.26. 15:25
Jó reklám:-D Ha becsöngetett volna BME szélcsatorna laborba biztos kapott volna segítséget de az túl snassz lenne.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.