Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit idei legjobbját érte el a cortinai versenyen

2016.01.23. Magyar Sí Szövetség

Idei legjobb eredményét érte el Miklós Edit, aki a 6. helyen végzett a női alpesi sízők világkupa sorozatának Cortina d`Ampezzóban rendezett lesikló versenyében. Ezzel a teljesítménnyel 40 világkupa pontot szerzett, a szakági világkupában pedig a 13. helyre lépett előre. A szám győztese az amerikai Lindsey Vonn lett.
Miklós Edit akárcsak két hete a Zauchensee-i világkupa versenyen, a mai lesiklásban is a 13-as rajtszámmal indulhatott. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk a pálya felső szakaszát kiválóan teljesítette, és gyorsaságát tartotta a középső szakaszon is. Egyetlen hiba csúszott be sízésébe, amikor is egy kanyarnál kisodródott, de végül korrigálni tudott, és az akkori éllovas Tina Weirather mögé a harmadik helyre csúszott be. Csupán 7 századon múlt, hogy átvegye lichtensteini vetélytársától a vezetést.

Következett a ranglista legjobb hét versenyzője, akik közül négy Edit mögött fejezte be a futamot. Csak Lara Gut, Larisa Yurkiw és a verseny győztese, Lindsey Vonn végzett előtte. A vert mezőnybe került többek között a világbajnok Viktoria Rebensburg, valamennyi osztrák versenyző, de Edit egy másodpercet adott szinte az összes olasz klasszisnak is. A magyar lány mai sikeres szereplésével a 13. helyre lépett előre a szakági világkupában.
„ Eddigi legjobb eredményemet értem el a szezonban. Nagyon örülök, hogy sikerült a dobogósokhoz közeli időeredményt elérnem, és a 4. helytől is csak 7 század másodperc választott el. A pálya felénél volt egy hibám, amikor az egyik kanyarnál jobbra sodródtam, itt vesztettem időt, illetve erős volt a szél a pálya alsó szakaszán az egyik ugratójánál, de tudtam javítani mindkétszer, így gyors maradtam. Velem volt a korábbi edzőm, Dietmar Thöni, aki tanácsaival, emberségével sokat tett hozzá a teljesítményemhez. A segédedzőm, Renato Gaspar a verseny előtt azt tippelte, hogy 6. leszek, ez bejött, így jövök neki egy teával” – nyilatkozat Miklós Edit a futam után.

„ Nagyon összeszedetten és okosan versenyzett Miklós Edit. Volt edzője, Dietmar Thöni is eljött megnézni őt, és ilyen rövid idő alatt is hozzá tudott tenni a teljesítményéhez. Ez a 6. hely egy nagyszerű eredmény, ami azt jelenti, hogy az ünnepélyes díjkiosztóra is kivonulhat Edit, de ami még fontosabb, hogy stabilan hozza a pontszerző helyezéseket a szezonban. Reméljük, ezt a jó teljesítményt tovább viszi a következő versenyeire, és hamarosan még ennél is jobb eredményeknek örülhetünk „ – mondta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Miklós Edit vasárnap szuper-óriásműlesiklásban indul, Samsal Dalibor pedig műlesiklásban versenyez Kitzbühelben.

A női világkupa Miklós Edittel:
Helyszín: Cortina d'Ampezzo (Olaszország)
• 2016. január 24. vasárnap, 11:30 (női szuper óriás-műlesiklás) TV: Eurosport 2 14.30

A férfi világkupa Samsal Daliborral:
Helyszín: Kitzbühel (Ausztria)
• 2016. január 24. vasárnap, 10:30 (műlesiklás 1. futam)
• 2016. január 24. vasárnap, 13:30 (műlesiklás 2. futam) TV: Eurosport 2 13.30
KOMMENTEK

Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.