Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új lift és három új pálya épülhet Mölltalon

2010.02.17. Bata Attila

Karintia gleccsere ismét komoly fejlesztések előtt áll. A Schultz-Gruppe 5,5 millió eurót költene egy új lift építésére, amely mellé három új pályát kialakítanának. Ezen felül a lenn a faluban (Flattach), egy négycsillagos üdülőfalut építenének, ahol ötven faházban összesen négyszáz vendéget szállásolhatnának el.
Síelés napsütésben a Mölltal-gleccseren
Síelés napsütésben a Mölltal-gleccseren
A Mölltal-gleccseren 1987-ben épült meg az első ülőlift, lényegébe véve innen számolható a síterep megalakulása. A gleccser népszerűségét az adja, hogy évente legalább 320 napon keresztül lehet itt síelni, amely miatt a világ összes versenycsapatának egyik kedvenc edzőpályája, főleg késő tavasztól kora télig. Az új fejlesztések közé tartozó üdülőfalu pontosan az ideérkező sícsapatokat célozná meg, akik a tervek szerint 50 faházban akár 400 vendégágyat is használhatnának, az üdülőfalu központjában pedig egy központi épület kínálna szórakozási lehetőségeket.

Talán nekünk sokkal izgalmasabb, hogy mi lesz a sítereppel. Azt tudni kell, hogy a mostani befektető, Heinz Schultz, teljesen szakmabelinek tekinthető, hiszen Karintiában és Tirolban is több síterepet üzemeltet. Schultz elhunyt édesapja, Heinrich Schultz, 1987-ben a síterep megnyitásakor az akkori polgármesterrel együtt már megálmodta a mostani liftet, így azt is mondhatjuk, hogy Heinz édesapja egykori álmát válthatja valóra.

A tervek szerint a 2942 méter magas Alteck csúcsára egy négyszemélyes ülőlift vinne fel, mellette pedig három új pálya épülne. Ha a tervek megvalósulnának, akkor a Mölltal-gleccseren körülbelül 40 százalékkal növekedhetne meg a síelhető pályaterület, de ami még fontosabb, hogy az új rész sokkal szélvédettebb lenne a többi pályához képest.

A befektetők szerint a természetvédők nem ellenzik a tervet, jelenleg a tartomány kezében van a döntés. Az egykori polgármester támogatja a fejlesztéseket, ebből a falu csak profitálhatna, minden fejlesztés a falu javára válik. Például a legendás földalatti gleccser expresszt 1997-ben építették meg. Előtte 27.000 vendégéjszakát töltöttek a faluban, tavaly pedig ez a szám már elérte a 175.000-t. Az egykori polgármester sokakhoz hasonlóan bizakodó a projekttel kapcsolatban, és reméli, hogy hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.
KOMMENTEK

Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.