Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Moszkvai foci vb: kabinos lift épül a stadionhoz

2017.09.25. Bata Attila

A futballrajongók már várják a 2018-as világbajnokságot, amelyet Oroszországban rendeznek, a döntőt pedig a moszkvai Luzsnyiki stadionban. A stadion és a szomszédos Veréb-hegy között a világbajnokság kezdetére egy új kabinos lift épül.
Akár kabinos lifttel is lehet majd meccsre menni Moszkvában, hiszen új lift épül jövőre a Luzsnyiki stadion mellé. Érdekesség, hogy a lift és a stadion is működött már korábban, de az oroszok úgy döntöttek, hogy mindkettőt elbontják és a kor színvonalának megfelelőt építenek helyettük.

A Veréb-hegy (Vorobjovi gori), vagy régi nevén a Lenin-hegy, igazából csak egy 80 méter magas domb, ahol a Moszkvai Állami Egyetem hatalmas épülete áll, de főképpen az ott épített sísánc miatt érdekes a sísportnak. Az ugrók 1953 óta egy kétszemélyes fapados ülőlifttel tudtak feljutni a dombra a Moszkva folyó partjáról.

Az új lift látványterve
Az eredetileg 340 méter hosszú lift nyomvonalát meghosszabbították 737 méteresre. A lift a hegyről indulva átszeli a folyót, a folyó másik oldalán építenek egy középső állomást, majd a végállomás közvetlenül a stadion mellett emelkedik majd.

A régi székeket főleg modern kabinokra cserélik. 35 darab, szépen lekerekített, nyolcszemélyes kabinok között azért 10 darab négyüléses szék is közlekedik majd. Ez a vegyes megoldás (pl. egyik nevén telemix felvonók) a síterepeken is egyre kedveltebb.

A hegyen lévő sísáncot is átépítik. A korábbi orosz szövetségi kapitány szerint régen tökéletes edzési lehetőséget biztosított a hegy és a sánc. Reméli, hogy a felújítással együtt ezek a kedvező feltételek is visszatérnek.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.