Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: hol síelhetünk a hétvégén?

2016.11.25. Stánicz Balázs

A mostani hétvégén is lesznek, akik kinyitnak. Igaz friss hó nem esett és a hóágyúkat is kényszerpihenőre tette az enyhe időjárás, de az osztrákok így is kisebbfajta csodát művelnek. Osztrák körkép következik.
Az idilli fehér völgyeknek búcsút inthettünk, a főn szél valósággal felfalta a havat. Összefüggő természetes hótakaró 1600-2000 métertől fedi az osztrák hegyeket, bár a délies lejtők jóval 2000 méter felett is hómentesek. Ellenben jól bírják a hóágyúzott pályák, ahol sokat hóágyúztak, ott nincs gond. Ahol nem vagy keveset ott továbbra sem tudnak kinyitni.
A gleccsereken porhó - Hintertux
A gleccsereken porhó - Hintertux
Aki a hétvégén porhavat szeretne, elsősorban a gleccsereken és a magasabb síterepeken találja meg a számítását, igaz vasárnapról hétfőre egy gyenge havazás átmenetileg akár a magasabb völgyekbe is hozhat néhány centiméter havat.
Stuhlecken kevés a hó, ellenben üresek a pályák!
Stuhlecken kevés a hó, ellenben üresek a pályák!
A határ közelben Stuhleck és Hochkar lejtőit szelhetjük, de az élményszámba menő síelésért Schladmingig kell utaznunk, az ottani síhegyeken továbbra is vastag a műhótakaró. A salzburgi régióban az eddig nyitva tartók növelik kínálatukat és néhány új sítereppel is bővül a kínálat.
Hausban (Schladming) optimálisak a pályák
Hausban (Schladming) optimálisak a pályák
Flachauban a Starjet 1 és Spacejet 1 (völgyben lévő ülőfelvonók) leszámítva az összes üléses üzemel péntektől. A szomszédos Wagrain szombaton nyit a Rote 8er és Flying Mozart kabinosokkal, nyitva lesz Flachau felé az összeköttetés és a völgypályák is.
Flachau november 24-én
Flachau november 24-én
A gasteini sírégióban Dorfgastein startolt, egyelőre csak hétvégén, szintén síelhetünk Sportgasteinen is, igaz csak a középállomásig lesz nyitva egy sípálya. Saalbachban Dorfgasteinhez hasonlóan csak hétvégén csúszhatunk, szombaton nyit a síterep idei újdonsága a tízfős Schönleitenbahn kabinos. Saalbachban egyelőre erősen korlátozott kínálat fogadja a téli sportolókat. Fieberbrunn időközben lefújta a hétvégi szezonstartot.
Sportgastein
Sportgastein
A szomszédos Zell am See pénteken rajtol, itt immáron folyamatosan, minden nap lehet síelni, egyelőre öt ülőfelvonó és egy kabinos áll a rendelkezésre. Obertauernon csaknem az összes lift üzemel. A napokban itt is olvadt, de a pályák rendben vannak.

Obertauern - november 24.

Karintiában Mölltal gleccser mellett Turracher Höhén csúszhatunk, továbbá elkezdi a szezont Katschberg is, az Aineck és Katschberg közti összeköttetés egyelőre nincs nyitva, az árak azonban barátiak (20 euró a napi jegy).
Ischgl (Tirol)
Ischgl (Tirol)
Tirolban a gleccserek mellett Ischglben találjuk a legnagyobb pályakínálatot, ahol 111 km lejtővel startolt a szezon. Szintén sok pálya közül válogathatunk Obergurgl és Kitzbühel síterepeken is. A hétvégén nyit Skiwelt, azonban a korábban beharangozott nagyvonalú ajánlatból kicsit levettek, az enyhe idő áthúzta a nagyra törő terveket.
Skiwelt
Skiwelt
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.