Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ötztali Kerékpáros Maraton

2011.02.23.

Ötztali Kerékpáros Maraton Jóllehet még javában a síelés játszik főszerepet Söldenben, azonban az egyedülálló ötztali maratoni kerékpáros versenyre már most kell jelentkezni, hiszen a regisztráció február 28-án befejeződik.
A kerékpáros maratonra évek óta a világ minden tájáról érkeznek a résztvevők. Több mint 14.000-en szeretnének rajthoz állni, de mindösszesen 4.000 starthelyet sorsolnak ki a szervezők, és csak a kiválasztott szerencsések vehetnek részt ezen a 4 hágón átvezető, extrém kihívásokat tartalmazó biciklis versenyen, csodálatos környezetben, az Alpok legendás útvonalain.
Összesen 5.508 méter szintkülönbség, 238 km, 4 hágó - Kühtaisattel, Brenner, Jaufenpass, Timmelscjoch - a tavalyi győztesnek 7 óra 3 percre volt szüksége a fenti versenytáv teljesítéséhez. Ma már ez a rendezvény az egyik legnépszerűbb amatőr biciklis verseny Európában, több mint 28 országból érkeznek az indulók, akik között az átlag életkor kifejezetten "alacsony": 43 év!

Férfiak és nők egyaránt rajthoz állnak, kb. háromnegyed részük célba is ér, közben 5000-8000 kalóriát égetnek el, 11000 banánt fogyasztanak, és több mint 700 önkéntes segít a verseny színvonalas lebonyolításában. A résztvevők kellően motiváltak, hiszen kifejezetten szerencsésnek tekinti magát az, aki akár csak egyszer is része lehet a mítosznak. A verseny mottója: "Ich habe einen Traum" azaz "Van egy álmom".
További részletek és regisztráció: oetztaler-radmarathon.com
KOMMENTEK
Trailrider | 2011.02.23. 13:47
Inkább ezt tegyétek fel, sokkal inkább profilba vág:
http://www.oetzi-alpin-marathon.com.../
A sít érdemes megnézni, több, mint 1000 m szint felfele. Csúszni nem is kell vele!
minerel | 2011.02.24. 01:17
Jó lehet....van még pár osztrák bringás rendezvény mint pl a Glocknerkönig vagy a Drei lander giro...
mindegyiken lehet erőlködni, fülön keresztül is levegőért kapkodni...:-)

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.