Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pénzügyek: Kanin, Promotour és Sappada

2013.10.31. Bata Attila

Nem is olyan egyszerű egy síterepet nyereségesen üzemeltetni, még akkor sem, ha jó magasan fekszik. Most már tudjuk, hogy közel hatmillió eurós adósságot halmozott fel a szlovén Kanin, a másik (az olasz) oldal üzemeltetője pedig sokkalja a Sappadának fizetett járulékot a közös bérletért.
Már megírtuk a sajnálatos hírt, hogy az idei szezonban nem lehet síelni a szlovéniai Kanin pályáin. Januárban leszakadt a síterep legfontosabb liftje, amely nélkül nem lehet üzemeltetni a pályákat. A síterep azóta zárva tart, a liftek felújítására és a síterep újraindítására nincs pénz, de ez nem csoda, hiszen a síterep üzemeltetője 5,92 millió eurós (kb. 1,8 milliárd forint) adóssággal zárta ténykedését.

Ezt a számot a síterep csődbiztosa jelentette be a héten. A síterep júniusban csődöt jelentett, mostanra pedig kiszámolták, hogy kinek mennyivel tartoznak és a végén ez a tekintélyes összeg jött ki. Mondani sem kell, ez nagy ütés idén a helyi idegenforgalomnak, vicces kedvű szlovén fórumozók szerint, az idén szilveszterkor nem lesz gond a szállásfoglalással.

A szlovén síterepet összekötötték az olasz Sella Nevea pályáival. Az olasz rész a régióban más pályákat (pl. Piancavallo, Zoncolan, vagy Tarvisio) is üzemeltető Promotour-hoz tartozik, akik szintén sorban állnak a szlovénoknál az adósságuk miatt. A szlovénok körülbelül 600-700 ezer euróval tartoznak az olaszoknak a közös bérletek után. Mivel az idén a szlovén oldal nem működik, a napijegy ára is olcsóbb lesz, 32 euró.

A Promotour régiós szezonbérleteibe Sappada is beletartozik, de a két évvel ezelőtt megkötött szerződés nem igazán tetszik a Promotournak. A hírek szerint a Promotour a tavalyi szezonban 70.000 eurós összeget fizetett Sappadának, amiért a Veneto régió síterepét is bevették a Friuli szezonbérletbe. Ezt az összeget szeretnék a következő szezonra csökkenteni. Érdekes tárgyalásokat folytat a két fél egymással, de a múlt héten még nem született megállapodás.

Ha ez a továbbiakban is így marad, akkor van rá esély, hogy az idei szezonban a Promotour szezonbérletek nem lesznek érvényesek Sappadán. Ez inkább a helyieknek rossz hír, hiszen az olasz családok kevesebb síterepre juthatnak el olcsóbban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.