Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Randi és romantika: Valentin-nap a síterepeken is

2019.02.14.

Természetesen a síterepek sem maradhatnak ki a Valentin-napi programokból. Külföldön már egyre nagyobb a hagyománya annak, hogy a szerelmeseket a síterepre csábítsák. Sőt! A szingliknek is segítenek párt keresni.
Les Arcs. Valentin-nap
Les Arcs. Valentin-nap
A rapid randik elég hamar népszerűek lettek. A lényeg, hogy nem kell sok időt tölteni valakivel. Sokan 10 perc után is el tudják dönteni, hogy érdemes-e továbbra is a jelöltre áldozni idejüket. Erre ideális egy ülőlift, főleg, ha csak kétszemélyes. Számos síterep kínál, és már nem csak Valentin-napon, ilyen randikat.

Az egész pofonegyszerű. Egy menet az ülőliften, aztán ha a kb. tízperces közös liftezés után szimpatikusak vagytok egymásnak, akkor jöhet a közös csúszás, vagy az újabb közös liftezés. Ha nem, akkor csak vissza a lift aljára és kérem a következőt!

Ez a formula elég gyakori a síterepeken. A legtöbbször az egésznek vakrandi jellege van, de az idén egy wisconsini síterep, Wilmot Mountain, csavart egyet a dolgokon és a jelentkezők profiljait hivatásos "kerítők" kezébe adta, akik a szakmai tudásokkal próbálják megmondani, hogy kihez milyen típusú pár illik. Már a liftre szállás előtt pároztatják a jelentkezőket, állítólag, így nagyobb az esély a sikerre.
Szerelmesek pályája a Dolomitokban
Az Alpokban a leggyakoribb program, hogy a már összejött párokat egy romantikusan feldíszített kabinban utaztatják. Aztán este külön vacsora várja őket valamelyik hüttében. Néhány helyen a sílift kabinját is átalakítják erre a napra. Asztalokat tesznek középre és itt szolgálják fel a vacsorát.

A franciák egy randi applikáció segítségével, a korábbi sikerek alapján, még azt is megmondják, hogy melyik síterepen találjuk meg legnagyobb valószínűséggel párunkat. A tízes listát Chamonix vezeti a francia síterepek között. Érdekesség, hogy a tízből kilenc Savoie régióban található, egyedül Alpe d' Huez fért fel a listára máshonnan. Ezek szerint az ismert síterepek: Courchevel, Les Arcs, Val Thorens, Tignes vagy Megeve jó választás, ha ismerkedni akarunk.

Számos síterep kedvezményt ad a pároknak, mint pl. az olasz Bardonecchia. Itt például ma reggel a pároknak csak be kell menniük a főpénztárhoz. Ott egy puszi egymásnak, erről egy képet készíteni, majd kitenni a közösségi oldalra a síterep hashtagével. Innentől az egyik napijegy már ingyen van a közel 100 kilométernyi pályarendszerben.
Bardonecchia. Az akció reklámja
Bardonecchia. Az akció reklámja
Dolomitok (San Pellegrino) legromantikusabb pályájaként beharangozott, 11-12 kilométer hosszú "Szerelmesek pályája" is felkapott a mai napon. Síelés közben vendéglők, és egyéb mesterségesen kialakított romantikus megállókkal várják a szerelmeseket. A pálya leküzdésére természetesen nincs szükség komoly sítudásra.

Természetesen, ha egy ismerkedés szárba szökken, akkor esküvőt is vállalnak a síterepek, ahogy erről már korábban írtunk.

Az idén ezekről a külföldi programokról már nagy eséllyel lemaradtunk, de a hazai pályák ma este meghosszabbított nyitvatartással várják a szerelmeseket. Sok helyen zenével, kedvezményekkel és extra italokkal.

Egy romantikus esti síelés teljesen más, mint egy szokásos Valentin-napi ajándék. Egy osztrák (síelős nemzet!) felmérés adatai szerint az osztrákok átlagosan 58 eurót költenek Valentin-napon. Az ajándékok tekintetében a legtöbbjük (49%) virágot vesz. 22 % édességet ajándékoz, 16% pedig vendéglőbe viszi a kedvesét. 13 % utazással, 12 % pedig valamilyen utalvánnyal lepi meg kedvesét. Síelést nem említ a felmérés. Itt a lehetőség, hogy magunk mögött hagyjunk egy sínemzetet :)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.