Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rengeteg havon lehet síelni a hókáosz után

2019.01.22. Bata Attila

Az elmúlt hetekben még a hatalmas havazás hátrányait nyögték az osztrák, és azon belül a közelebbi alsó-ausztriai síterepek. A nagy havazásnak vége, a lavinaveszélyt csökkentették, a Nap kisütött és ismét jár szinte az összes lift.
Niederalpl
Niederalpl
Még sosem történt meg a síterep 50 éves történetében, hogy mindenkit evakuálni kellett Hochkaron. 13 napon át teljesen zárva tartott a síterep a lavinaveszély és a hatalmas hótorlaszok miatt. A helyzetet megérezték a közeli szállásadók is. A tervezett síverseny miatt mind az 500 ágyat már jó előre lefoglalták, de a verseny törlésével ezeket a foglalásokat visszamondták.

Az első becslések szerint a Mostviertel régió 12-15 ezer vendégéjszakát veszített január első két hetében. Mostantól azonban mindenki abban reménykedik, hogy le lehet dolgozni a veszteséget. Hochkaron az újranyitás napján, pénteken, a nyolcból már hat lift üzemelt. Tegnap beindították a hetediket is, már csak a Großes Kar beüzemelésére kell várni.

Természetesen mostantól remek hóviszonyok várnak mindenkit Hochkaron, és Alsó-Ausztriában, amelyről intenzív reklámban tájékoztat a helyi idegenforgalmi hivatal. Hochkaron egy forgalmas napon közel 5000-en csúsznak. Ha sok ilyen napjuk lesz az április 7-i zárásig, akkor még nullszaldós is lehet a lifttársaság szezonja.

A régió további síterepein is mindenhol visszatért az élet a síterepekre. Lackenhof (Ötscher), amely a legtöbb havat kapta egy időben az osztrák települések közül, már az összes liftet beindította. Hasonló a helyzet Annabergen is. Szombat óta Gemeindealpe Mitterbach síterepe is az összes lifttel üzemel, itt teljes lezárás volt néhány napig a hókáosz miatt. Egyedül a vasúti közlekedés akadozik még Laubenbachmühle és Mariazell között, ahol fák dőltek az elektromos vezetékre, amely számos helyen leszakadt, így nehezen birkóznak meg a 4-5 méter vastag hótorlaszokkal.
KOMMENTEK

Szállástippek
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Waldhäuschen apartman
2023-ban felújított romantikus 60 nm-es házikó az Erlaufsee közelében, az erdő szélén, a Bartelbauer Gasthof üzemeltetésében. A Gasthof és a Mariazell-St. Sebastian-i sípálya 1,9 km-re található a házikótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bartelbauer panzió csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű panzió a St. Sebastiani gyakorlólift és négyüléses lift közvetlen szomszédságában, félpanziós ellátással, játszószobával. Igény esetén 2-5 fős apartmanok is foglalhatóak a melléképületben, 70 m-re a panziótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.