Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach: új nyolcüléses ülőlift épült

2023.12.31. Stánicz Balázs

Ikonikus lifttől búcsúzott Ausztria egyik legnagyobb síterepe, a salzburgi Saalbach. A négyfős Limberg ülőlift helyett egy modern nyolcülésessel törhetünk a csúcsra.
A hegyállomás
A hegyállomás
29 év és 15 millió feletti utasszám után nyugdíjba vonult Saalbach ikonikus ülőliftje, a négyüléses Limberg. Helyét egy modern, nyolcüléses váltja, amit minden földi jóval felszerelnek, hogy a téli sportolók kényelmét szolgálja. A Limberg nyolcas többek közt a 2-es és a 4-es pályákat szolgálja ki a Schattberg Ost csúcs közelében.
Az útvonal
Az útvonal
A didergős liftezéseknek vége, lehajtható buborék védi a síelőket az igazán havas napokon. A kényelmet az ergonomikus ülések fokozzák. A közel 1400 méter hosszú utat mindössze 4 perc és 45 másodperc alatt teszi meg és óránként akár 3600 utast is képes a magasba szállítani. A lift az elődjével részint megegyező nyomvonalon közlekedik, azonban a völgyállomás valamivel alacsonyabban kapott helyett.
A völgyállomás decemberben
A völgyállomás decemberben
Érdemes néhány szót ejteni a völgyállomásról, ami egy zöldenergiával üzemelő multifunkcionális épület, hiszen irodák, ratrakgarázs, szervízterem is helyet kapott benne. A fűtést hőpumpa, az áramot pedig az épület déli oldalára felszerelt napkollektorok biztosítják. A felvonó várhatóan nyáron is üzemel, ugyanis a székeket úgy alakították ki, hogy hegyi kerékpárt is szállíthasson.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.