Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sárlavina okozott károkat a francia síterepen

2015.08.16. Bata Attila

Két napig ömlött az eső a francia síterep, Val Cenis hegyeiben. Pénteken hatalmas sárlavina öntötte el a síterep egyik pályáját, komoly károkat okozva a környező épületekben és az egyik fontos lift völgyállomásában. A károkat millió euróra becsülik, de a síterep szerint a szezonkezdetre végeznek a helyreállítással.
Hatalmas vihar tombol Franciaország hegyeiben az utóbbi napokban. A Savoie régióban található Val Cenis síterepén komoly gondokat okozott a lehullott csapadék. A sok eső miatt a 3000 méteres magasságban található tavak teljesen megteltek, a víz két hullámban is elhagyta két tó medrét és mindent magával sodort az egyik sípálya mentén. A sárlavina kárt tett a sípálya mellett található vendéglőben és egyéb épületekben.

A sárfolyam megrongálta az egyik kabinlift alsó állomását is. A sár másfél méter vastagon temetette be az itt tárolt gépeket, többek között kilenc ratrakot is. Különböző becslések szerint 10-15 ezer köbméternyi sár zúdult a síterepre.

A síterep szóvivője elmondta, hogy a helyreállítással végezni fognak a négy hónap múlva esedékes szezonkezdetre. Az anyagi kár jelentősnek tűnik, az első becslések millió eurós veszteségekről szólnak.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.