Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmeringi hütte: tomboló szélben mentettek túrázókat

2015.01.15. Bata Attila

A hétvégi hatalmas szélről mi is írtunk. Komoly szél tombolt az osztrák hegyekben, a sílifteket is gyakran kellett leállítani. Drámai videókat tett közzé a közeli Stuhleck síterepének tetején található Alois-Günther-Haus (hütte) üzemeltetője. Hatalmas szélben vitt le a völgybe 30 bajbajutott túrázót.
Roland Hummer a fent említett hüttét üzemelteti Stuhleck (Semmering) síterepén. A házikó 1762 méter magasan fekszik. Sokak kedvenc úti célja, akár egy kellemes kis túra végpontja megérkezni a házba.

Nem volt ez ennyire egyszerű a hétvégén. Ebben a cikkben található táblázat szerint Semmering környékén volt, amikor 174 km/órás széllökéseket is mértek. Több turistacsoport is bajba került, amikor a házhoz igyekeztek. A hatalmas szél szinte elfújta a jeges terepen megkapaszkodni nem tudó túrázókat. A hírek szerint a 120 km/órás szélben, a hütte üzemeltetője közel harminc túrázót vitt le a hegyről a biztonságos völgybe a pályagépével.

Később ezek a videókat posztolta ki a Facebook-ra, azzal a megjegyzéssel, hogy jobb lenne, ha a túrázók jobban felmérnék a körülményeket és képességeiket, és ha kell, akkor időben forduljanak vissza. 



KOMMENTEK
netgo97 | 2015.01.15. 15:35
Ez nagyon durva lehetett azoknak akik átélték. Videóról nézve akár humorosnak is tűnhetne ahogyan a szél papírzacskóként sodorja el az embereket, de nem az. Komolyan kell venni az ilyet, valószínűleg ennek voltak előjelei az időjárásjelentésben. Tudom, hogy utólag könnyű okoskodni de ha azt mondják, hogy 174km/h szél várható akkor nem kellett volna elindulni :/

Szállástippek
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.