Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Shiffrin dráma az utolsó kapuknál, Lara Gut nyert

2015.11.27. Bata Attila

Drámai befejezést hozott a pénteki aspeni óriás-műlesikló verseny a nők mezőnyében. Az első futamot az amerikaiak sztárja Mikaela Shiffrin nyerte, majd a másik futamban is nagyon jól síelt, már csak három kapu volt hátra, amikor a botja beakadt a kapuba, elesett és ezzel a bukással egy biztos győzelmet bukott el.
Vékonyka előnnyel, 11 századmásodperccel vezetett Shiffrin az első futam után az előző, söldeni verseny győztese, az olasz Frederica Brignone előtt. Utánuk, majdnem egy másodperccel lemaradva következett a svájci Lara Gut.

A második futamban az egyetlen osztrák reménység, Eva-Maria Brem magára talált és a legjobb második futamos eredménnyel feljött összetettben a nyolcadik helyről a másodikra. Lara Gut remekül ment a második futamban, ebben a futamban végül is második lett.

Lara Gut győzelme (Kép: FIS Alpine World Cup Tour / Agence Zoom
Lara Gut győzelme (Kép: FIS Alpine World Cup Tour / Agence Zoom
Az olasz Brignone nagyon elrontotta a második futamát, amelyben csak a 12. lett, így összetettben csak a harmadik helyen végzett. Shiffrin 96 századmásodperces előnnyel indult az akkori második Lara Guttal szemben. Az előnyét okosan tartotta, az utolsó ellenőrző pontnál bőséges, majdnem héttizedes előnnyel vezetett. Már csak három kapu volt hátra, amikor azt lehetett látni, hogy a válla hozzáért a kapuhoz, valamint egyik botja beakadt a kapuba. Bukott és nem tudta folytatni a versenyt, és Lara Gut ölébe hullott az első hely.

Gut és Shiffrin második futamja
A másik amerikai üdvöske, Lindsey Vonn 16-os rajtszámmal indult az első futamban. A futam közepén, amikor ez egyik lécről átterhelt a másikra, a léce váratlanul leoldott, Vonn pedig a védőhálóban kötött ki, de szerencsére nem sérült meg. Később azt mondta, hogy ilyen még nem fordult elő vele pályafutásán, bosszantó, hogy pont ezen a hazai versenyen esett meg vele.

Az amerikaiak nagyon bíztak egy hazai győzelemben, amely így elmaradt. Utoljára 1981-ben sikerült amerikai síelőnek (Tamara McKinney) világkupa futamot nyernie Aspenben. 

Az aspeni futam eredménye:

1. Lara Gut (svájci) 2:02.51 p (1. futam. 1:00.00, 2. futam: 1:02.51)

2. Eva-Maria Brem (osztrák) 2:02.61 (1:00.41, 1:02.20)

3. Federica Brignone (olasz) 2:02.85 (59.15, 1:03.70)

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.