Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski amadé: a világ legnagyobb kapacitású liftje épül jövőre

2019.09.16. Bata Attila

Az biztos, hogy sokak emlékezetében megmaradt a wagraini Flying Mozart kabinos lift. 31 év után búcsút veszünk a legendás lifttől, és a 2020/2021-es szezonban már egy tízfős kabinos közlekedik a helyén.
Flying Mozart: a középső állomás látványterve
Flying Mozart: a középső állomás látványterve
Ski amadé egyik legfelkapottabb síterülete a Snow Space régió, olyan síterepekkel, mint pl. Flachau, Zauchensee vagy Wagrain. Ez utóbbi részen bontják el a helyi géniuszról elnevezett síliftet, a Flying Mozart kabinost.
Flying Mozart: a völgyállomás látványterve
Flying Mozart: a völgyállomás látványterve
Bár az átadása napján még modernnek és szenzációnak számított, azóta meghaladta az idő. Állítólag a világ első síliftje, amely saját weboldalt kapott, de sokan nem kedvelték annyira, főleg, akiknek már csak állóhely jutott benne.
Az új lifttel nem lesz ilyen gond. A 10 személyes kabinokban, tágas, fűtött ülések várják a síelőket. A síterep szerint ez lesz a világ legnagyobb kapacitású liftje, óránként 4000 utast szállíthat.
Flying Mozart: a 10 fős kabin egyik sor ülése
Flying Mozart: a 10 fős kabin egyik sor ülése
A síterep másik liftje, amely szintén 2020 decemberére készül el, nagy változást hoz az összeköttetésben. A Kleinarl és Wagrain között épülő nyolcszemélyes lift megépítése azt jelenti, hogy összesen 205 kilométernyi pályát lehet használni Shuttleberg Kleinarl/Flachauwinkl, Wagrain, Flachau, St. Johann és Zauchensee síterepein.
Panoramalink: kapcsolat Kleinarl irányába
Panoramalink: kapcsolat Kleinarl irányába
Térképen a liftek
Térképen a liftek
KOMMENTEK
blues | 2019.09.16. 10:41
Szenzációs ! Ezek a síterepek már így is a toppon voltak ,de a Wagrain és Kleinarl összeköttetés igazán naggyá teszik.
bouquetk | 2019.09.16. 12:35
Személy szerint nem örülök a Kleinarl Wagrain összekötésnek. A Flachauwinkl-Kleinarl rész eddig egy nyugis, eldugott rész volt, töredék emberrel Zauchensee-hez képest. Még karácsony szilveszter között is elvezhetőt lehetett itt csúszni. Ne legyen igazam, de ezzel az összeköttetéssel ennek vége lesz.
dragon | 2019.09.16. 13:22
Szuper! A Flying Mozartra már rég ráfért a csere. Igaz, az eddig délre/egyre már buckás pálya ezek után már 11-kor is csak a buckasízők paradicsoma lesz majd

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.