Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stájerország: 28 millió eurós fejlesztések az idén

2013.09.10. Bata Attila

Ahogy szoktuk a szezon elején, szép lassan átnézzük a környező síterepek újdonságait. Szokás szerint egy átfogó helyzetjelentéssel kezdünk, mint most az osztrák tartomány, Stájerország esetében, majd a tél beállta előtt jönnek a részletek síterepenként.
Az ORF összegzése szerint Stájerország az idén 28,1 millió eurót (kb. 8,5 milliárd forint) költ síterepeinek fejlesztésére. Egyedi tételként, ebből az összegből és a fejlesztések közül is kiemelkedik az új, tízszemélyes kabinos lift építése Kreischbergen. Ez lesz a tartomány első ilyen típusú síliftje. A lift óránként 3000 utast szállíthat és a fenti összegből hét millió eurót csak erre költenek.

Kreischberg: már kész az új lift hegyállomása
Kreischberg: már kész az új lift hegyállomása
Kreischberg tavaly története egyik legjobb szezonját zárta, 10 százalékkal emelkedett a forgalom a megelőző szezonhoz képest. Kreischbergen már előre tekintenek, 2015-ben freestlyle és snowboard világbajnokságot rendeznek. Ez nem biztos, hogy jót tesz egyébként a forgalomnak, a másik stájer síterep, Schladming sem növelte a látogatói számát a tavalyi szezonban a februári alpesi VB ellenére sem.

Hochwurzen (Planai): ilyen lesz az új kabinos
Hochwurzen (Planai): ilyen lesz az új kabinos
Ha már Schladming, akkor itt is új lift épül az idén a Hochwurzen részen. A többi stájer síterepeken (Reiteralm, Lachtal vagy Präbichl) apróbb újdonságokkal találkozhatunk majd. A tartomány körülbelül 10 millió eurós nagyságrendben költ az idén a hóágyúkra és a mesterséges havazás feltételeinek javítására.
KOMMENTEK

Szállástippek
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.