Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új felvonó és sípályák a Stubai gleccseren

2008.09.30. Stánicz Balázs

Új felvonó és sípályák a Stubai gleccseren Terjeszkedik a tiroli Stubai gleccser, ezúttal a Daunferner egyik mellékgleccserére, a Daunschartéra építenek egy húzóliftet és mellé két sípályát. Az Eisjochferneren található funpark néhány új elemmel bővül.
Újabb jégmezőt tör be Stubai, az eddig a sítúrázok egyik kedvenc hegyoldalát, a Daunschartét. A Daunschartére egy csákányos felvonót és két sípályát építenek, amelyet várhatóan október végén helyeznek üzembe. A pályák nehézségi fokozatukat tekintve kék és piros besorolást kapnak.
    A Daunscharte húzófelvonó számokban:
  • Völgyállomás: 2888 m
  • Hegyállomás: 3117 m
  • Szintkülönbség: 229 m
  • Hosszúság: 753 m
Bővítik az Eisjochferneren található funparkot is, újdonság, hogy ősztől kezdőknek és gyermekeknek is lesznek használható elemek. A profibbak minden bizonnyal a funpark új kreációját, az ún. „Pyra” falat várják.

A Schaufeljochtól tíz pernyi sétára új kilátó épült, ahonnan egy csodálatos körpanoráma nyílik a Stubai és Ötzvölgyi Alpokra, de a távolban felismerhetjük a Dolomitokat is. A kilátót kilenc méter magasra építették és elsősorban a nyári hónapokban fogadja a vendégeket. A téli időszakban csak kevés hó esetén látogatható.

Stubai gleccser síóvodájában is lesz némi változás a tavalyihoz képest, új varázsszőnyeget kap a létesítmény!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.