Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rengeteg hó hullott mostanában Szlovákiában

2009.03.25.

Rengeteg hó hullott mostanában Szlovákiában Az utóbbi napok havazásainak köszönhetően majdnem megduplázódott a hóréteg vastagsága a szlovák síterepeken. Néhány helyen az egész szezonban nem volt ennyi hó, mint most március végén. Ha ehhez hozzávesszük a szezonvégi jelentős árkedvezményeket, akkor érdemes elgondolkozni egy hétvégi síelésen.
Az utóbbi tíz nap alatt a magasabb részeken egy méter friss hó hullott Szlovákiában. A havazást hozó front erős széllel érkezett ezért megnőtt a lavinaveszély is. A Magas- és Nyugati-Tátrában a négyes fokozatú lavinaveszély volt érvényben és ennek a szigorú rendeletnek is köszönhető, hogy nem követelt áldozatokat a szlovák sajtó által csak az utóbbi száz év legnagyobb lavinájaként emlegetett hóomlás, amely kedden terítette be a Nyugati-Tátra egyik völgyét. A völgyeket már korábban lezárták a turisták elől, a turistaházakat kiürítették, így a másfél kilométer hosszú lavina csak a természetben tett kárt.

Az erős széltől eltekintve, jót tett a hidegfront a sípályáknak. Chopok-délen már három méter, a Lomnici-nyeregben két és fél méter, a Csorba-tónál pedig két méter vastag a hótakaró. Martinban 180 cm, Chopok-északon 150 cm, Zdiarban 110 cm havat lehet találni, de már a közeli Donovalyban is elérte az egy métert a hó vastagsága.

Indulás előtt ellenőrizzük le a síterepek honlapjain az aktuális bérletárakat, a különböző akciók és kedvezmények miatt már nem könnyű követni az árakat. Jelenleg körülbelül 25 síterep üzemel, de a hétvégére még legalább ennyi síterep nyit ki újra, és körülbelül 50 szlovák síterep közül lehet választani egy március végi síelésre.
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.