Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A sztárok már lélekben is a vb-re hangolnak

2011.02.06. 2011.02.07. Lipiczky Ágnes | frissítve: 2011.02.07.

A sztárok már lélekben is a vb-re hangolnak Február 7. és 20. között a németországi Garmisch-Partenkirchenben rendezik meg az idei alpesi sí világbajnokságot. A németek, akik 1978 után másodszor kapták meg a rendezési jogot, nagyon készülnek az eseményre, ahogyan a sportolók is, akik a vb-honlapján nyilatkoztak a reményeikről.
Didier Cuche (svájci), super-G világbajnok 2009: „Természetesen nagyon szép lenne egy győzelmet ünnepelni Garmich-Partenkirchenben, de mindenki tudja, hogy ez nem egy egyszerű séta a parkban. Éppen ezért felesleges most az érmek színéről beszélgetni. Szeretem a Ga-Pa-i pályát és a múltban általában én mindig jól szerepeltem itt, és remélem, hogy ezúttal a szerencse is mellém szegődik.”

Kathrin Hölzl (német), óriás-műlesikló világbajnok 2009: „Két évvel ezelőtt én nyertem meg az óriás-műlesiklás világbajnoki címét Val d’Isére-ben. Így most már tudom, hogy képes vagyok a győzelemre és nagyon szeretném hazai pályán is megnyerni a világbajnokságot. Ez számomra motiváció és nem nyomás.”

Carlo Janka (svájci), óriás-műlesikló világbajnok 2009: „Bízom benne, hogy sikerül érmet nyernem ezen a világbajnokságon. Tavaly kétszer versenyeztem Garmisch-Partenkirchenben és megnyertem mindkét számot. Köszönet azért a sikerekért és jó érzésekkel töltenek el. Ezért is várom már annyira a világbajnokságot.”

Ivica Kostelić (horvát), a férfiak összetett Világkupájának éllovasa: „Pillanatnyilag remek formában érzem magam és bízom benne, hogy képes leszek a csúcson lenni a világbajnokságon is. A legnagyobb reményeim a műlesiklásban lehetnek, igazán elégedett lennék egy éremmel. Tavaly a Világkupa-döntőn második lettem szuper-G-ben itt Garmisch-Partenkirchenben, ez volt az első alkalom, hogy gyors számban a dobogóra állhattam. A lesiklópálya fekszik nekem.”

Felix Neureuther (német), a műlesiklás győztese a tavalyi Garmisch-Partenkirchen-i Világkupa-döntőn: „Világbajnokság a szülővárosomban, ez egyszerűen hihetetlen! Számomra egy álom válik valóra, ez pályafutásom fénypontja! Az új stadion atmoszférája, a hegy, amit azóta ismerek, amióta síelek, mind-mind fantasztikus lesz.”

Manfred Pranger (osztrák), műlesikló világbajnok 2009: „Nagyon várom már ezt a világbajnokságot, a rengeteg szurkolóval és csodálatos atmoszférával. Biztos vagyok benne, hogy igazi síünnep lesz ez a néhány nap. Meglehetősen nehéz a Garmisch-Partenkirchen-i szlalompálya, de egy kicsit hazai terep lesz ez számomra, hiszen rengeteg szurkolóm jön majd el, és nagyon szorítanak majd a sikeremért.

Maria Riesch (német), világbajnok 2009: „Egy sportoló életében a hazai rendezésű világbajnokság a legnagyobb élmény az olimpia után. Ilyen lehetőség csak nagyon kevesen kapnak, és nekem, mint a műlesiklás világbajnoki címvédőjének nagy élmény lesz megküzdeni az újabb éremért a helyi közönség előtt. A múlt szezonban a Világkupa-döntő jól sikerült és azt hiszem, nem csak a lelkesedés, de az elvárás is nagy lesz a nézők részéről. Ez még jobban bátorít és motivál engem."

Aksel Lund Svindal (norvég), a szuper kombináció világbajnoka 2009: „Mindegyik számban az érmet fogom hajszolni ezen a világbajnokságon, ami különleges lesz, hiszen Garmisch-Partenkirchen legendás helyszíne a sísportnak. Remélem a szervezők olyan körítést adnak, hogy óriási tömeg előtt tudunk majd versenyezni, és a sísportot még jobban népszerűsítik majd Németországban.”

Lindsey Vonn (amerikai), a lesiklás és a super-G világbajnoka 2009: „Nagy az önbizalmam a lesiklásban és szuper-G-ben, így izgatottan várom ezt a világbajnokságot. Garmisch-Partenkirchen nagyon jó pálya számomra, hiszen sok sikert értem már el itt. De a világbajnokság egy kicsit más, a legjobbadat kell nyújtani az adott versenynapon, itt nincs második lehetőség.”

Kathrin Zettel (osztrák), a szuper kombináció világbajnoka 2009: „A legnagyobb célkitűzésem, hogy tökéletes formában legyek a világbajnokságon és egy érmet hazavigyek. Egy kicsit izgulok a szlalompálya miatt, mert nagy kihívást ad ez a lejtő. És bár vannak jó és rossz élményeim Garmisch-Partenkirchenből, összességében szeretem ennek a pályának a hangulatát.”
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.