Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tonale (ITA): rekordlétszám a pályákon

2014.01.04. Bata Attila

Az olaszországi Tonale síterepén a két ünnep között megdőlt a napi látogatói rekord. Olaszország nagy részén nem lehet panaszkodni a hóviszonyokra, sőt gyakran inkább gondokat okozott a sok hó. Nem úgy Tonalén és környékén, ahol december 30-án közel 19 ezren síeltek a síterepen.
Rengeteg hó hullott Olaszországban karácsony másnapján. A közel méteres hó örömöt és bosszúságot is okozott. A nagy havazás miatt kidőlt fák sok helyen tönkretették az áramszolgáltatást, voltak olyan síterepek, ahol 1-2 napig nem volt áram és nem tudtak járni a liftek. Volt olyan síterep, amely azt állította, hogy 1,5 millió eurós kár érte az áramszünet miatt.

Webkamera karácsony után
Webkamera karácsony után
Sokkal szerencsésebb volt Tonale, ahol a pályákon rekordszámban síeltek, még soha ennyi bérletet nem adtak el, mint a két ünnep között. Megdőlt a tavalyi rekord. 2012. december 30-án 17.040 bérletet váltottak, ezzel szemben 2013. december 30-án 18.600 bérletet adtak el.

A Presena-gleccser még a tavalyi szezonban
A Presena-gleccser még a tavalyi szezonban
A síterep vezetősége szerint a nagyszerű hóviszonyokon kívül ez a rekord a síterep évek óta tartó folyamatos reklámtevékenységének is az eredménye.

Akik ezen a hétvégén itt tartózkodnak, azok egy látványos snowkite versenyt tekinthetnek meg.

KOMMENTEK
koschwarz | 2014.01.06. 11:17
Nekem a kedvenc síterepem Tonale. Már vagy tizedszerre megyünk idén. Örülök, hogy ilyen jól megy nekik, ugyanakkor látható, hogy egyre felkapottabb is, tehát valószínűleg ezért egyre drágább is lesz (ez már látható volt az utóbbi években), és egyre több ember megy oda. Igaz, hogy rengeteget is fejlődött az utóbbi években, gyakorlatilag lécen teljesen átsíelhető Tonale-Ponte di Legno-Temú, és mindenféle sítereppel rendelkezik, így erdőssel is, aminek a hiányát korábban sokan felrótták Tonalénak. Meg hát ott a gleccserpálya is 3000 méteren.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.