Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lezuhant egy kabin a Tonale gleccseren

2008.10.01. Bata Attila

Lezuhant egy kabin a Tonale gleccseren Szerencsétlen baleseten történt Tonale gleccserén miközben a gleccserre vezető Paradiso kabinos régi oszlopait próbálták elbontani. Az oszlop a tervekkel ellentétben a másik irányba dőlt el, így rázuhant a kábelre, és ennek következtében egy kabin azonnal a földre zuhant.
Nagyban folyik az építkezés a gleccseren. Kicserélik a felső liftet, jelenleg a régi tartóoszlopoktól próbálnak megszabadulni, de kisebb malőr következett be az egyik oszlop dőlésszögének megtervezésénél. Az oszlop a kijelölt területtel ellentétes irányban adta meg magát, teljes súlyával rádőlt a mellette feszülő kábelnek. Természetesen a kábel azonnal belengett és a balesethez legközelebb helyezkedő vadonatúj, piros, körte alakú kabin lezuhant a földre. Szerencsére senki sem sérült meg a balesetnél.

Az eset már néhány héttel ezelőtt történt, de még most sem lehet tudni a vizsgálatok végleges eredményeit. A tavaly óta érvényes szabályok szerint ilyenkor röntgennel végig kell ellenőrizni a kábeleket teljes hosszban, hogy történt-e valamilyen károsodás. Az előzetes vizsgálatok szerint a kábel nem szenvedett károsodást.

Már sokan várják a vizsgálatok eredményét, hiszen rossz hírek esetén azonnal meg kell kezdeni a kábel cseréjét, és akkor nehéz lesz megmondani, mikor üzemelhet újra a lift, ami azt is jelentheti, hogy mikor nyit ki újra a gleccser.

A Paradiso kabinosliftet a 2005/2006-os szezonban adták át és építése 12 millió euróba került.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.