Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új meteorológiai állomás és pályaszélesítés Eplényben

2013.11.01. Intersport Síaréna

Megérkeztek a legújabb fejlesztési hírek Eplényből. Lássuk, hogy mit tartogat a legújabb 52 pontos fejlesztési program erre a hétre! Mindemellett lesz még szó kőgyűjtő akcióról és még mindig lehet kedvezményesen szezonbérletet vásárolni.
Még mindig nem késő kedvezményesen beszerezni az eplényi szezonbérleteket. November 17-ig 15% elővásárlási kedvezménnyel vásárolhatók meg a NordicaSíaréna következő szezonjára szóló bérletek. Az október 19-i nagysikerű kőgyűjtő akció során 139 önkéntes gyűlt össze az eplényi pályák kőmentesítése céljából. November 02-án szombaton egy újabb kőgyűjtést szerveznek, melyre várják minden tenni akaró önkéntes jelentkezését. Reggel 8 és 9 óra között lesz a gyülekező Holle Anyó éttermében, majd csapatokat alkotva kezdődhet a kőmentesítés. Az önkénteseknek vödröt és kesztyűt biztosítanak, továbbá meleg teát és virslit is adnak. Mindemellett a résztvevők között napijegyeket és egy szezonbérletet is kisorsolnak.

A következő szezontól már egy harmadik meteorológiai állomáson is nyomon követhetjük a NordicaSíaréna időjárását. A hegytetőn és a völgyben levő központok mellé most egy harmadik mérőállomást is telepítenek a hegy középen elhelyezkedő vendéglátóhelyhez. Az így szerzett plusz információkkal hatékonyabb lesz majd a hóágyúzás és teljesebb képet kaphatunk Eplény mikroklímájáról.

A csapadékvíz kezelése céljából a 4-es sípályán 388 méter hosszúságban és az 1-es sípályán 275 méter hosszúságban csapadékvíz elvezető rendszert építettek ki, melynek hóolvadáskor is nagy hasznát veszik majd. Az elvezető hálózat megóvja majd a gyönyörűen befüvesített sípályákat az eróziótól.

Az 5-ös számú sípályát mindkét oldalon kiszélesítik, továbbá a 4-es pályához való átcsúszó szakaszát is átalakítják.

Nem csupán a népszerű 7-es pálya kap kivilágítást. Az 1-es és 2-es pályák összekötő szakaszán is kiépítik a világítást. A tavaly kiszélesített átcsúszó ezzel még biztonságosabb lesz.

Természetesen nem csak a jelen kor síelőinek készülnek a fejlesztések. A sísport utánpótlás képzése érdekében létrehozzák a NordicaSíaréna sportegyesületet, hóbiztos edzési lehetőséget biztosítva Magyarországon.

KOMMENTEK

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.