Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újra tél! Fél méter hó hullhat az osztrák és szlovén hegyekben

2022.01.04. Bata Attila

Hamarosan véget ér a meglehetősen enyhe időjárás Európában, és holnaptól a lehűléssel együtt a havazás is megérkezik az Alpok és Dél-Európa hegyeibe.
Vogel tegnap. 1515 méteren 76 cm vastag a hó a meteorológiai állomás mérése szerint
Vogel tegnap. 1515 méteren 76 cm vastag a hó a meteorológiai állomás mérése szerint
A síterepek kiböjtölték az elmúlt napok időjárását. December 28-án még rengeteg csapadék hullott az Alpokban, a legmagasabb részeken kb. félméteres hó, azonban lentebb már eső lett belőle. Utána pedig beköszöntött a korai tavasz és sorra dőltek meg a napi melegrekordok Franciaországtól hazánkig.

Kedden már megkezdődik a változás. Időrendben a nyugati részekről (Franciaország) kelet felé (Ausztria) terjeszkedik a havazás, és úgy tűnik, hogy a végére ad ki magából a legtöbbet. A francia-olasz határ környékén a magasabb részeken 15-25 cm friss havat hozhat január első téltámadása.

Az osztrák és szlovén hegyekben azonban 30-50 cm összejöhet csütörtökig

Ausztriában ma még a vihar előtti enyhe időjárás lesz a jellemző, több helyen esővel. Estére azonban megérkezik a hidegfront, és a déli nedves légtömegekkel keveredve szerdán országos havazást hozhat Ausztriára, akár 500-1000 méter közötti hóhatárral. Másnapra a térképen jelzett mennyiségű havazás várható, az Arlberg és a Hohe Tauern régió akár 30-50 cm friss havat kaphat.
A csütörtökre várható 24 órás friss hó mennyisége
A csütörtökre várható 24 órás friss hó mennyisége
A mediterrán ciklon Szlovéniában is síelőknek tetsző dolgokat művel. A Júliai-Alpok magasabb részein és a Karavankák egyes részein 50 cm körüli értékeket várnak. Az alacsonyabb hegyekben is 20-30 cm friss havat kaphatnak a szlovén pályák. Érdekesség, hogy az elmúlt napokban a Júliai-Alpokban melegebb volt, mint a tengerparti, ködbe burkolózott településen, Portorozban. Ennek ellenére továbbra is elég vastag a hótakaró a hegyen (lásd a fenti képen).

A hideg csütörtök estére hazánkba is megérkezik. Várhatóan újra indulhatnak a hóágyúk, így Eplényben egy újranyitás valamikor a hétvége folyamán teljesen elképzelhető.
KOMMENTEK
Garajc | 2022.01.04. 02:21
További jóhír, hogy Kaninból már át lehet sielni Sella Nevea-ba is!!

A határátlépés feltételei: oltott/gyógyult állapot és PCR-vizsgálati tanúsítvány (48 óránál nem lehet régebbi) vagy antigén gyorsteszt (nem lehet 24 óránál régebbi!) A Sella Nevea síbérleteket is fel kell mutatni az átkelésnél!! (Elővétel: https://snowitexperience.com/skipas...s/sella-nevea?productType...

COVID-19 tesztelési helyszínek a szlovén oldalon:
https://www.soca-valley.com/en/soca...-valley/news/202106011151...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓK (4)
Hotel Jezero csillagcsillagcsillagcsillag
Négycsillagos szálloda a Bohinji-tó partjánál, 5 km-re Bohinj Vogel sípályáitól, ahová a ház elől induló síbusszal is el lehet jutni. Szolgáltatásai: fűtött medence, szauna fitneszterem, félpanziós ellátás korlátlan esti italfogyasztással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Triglav
Teljesen felújított apartmanház a Stara Fuzina faluban, a Bohinji-tó partjától légvonalban 600 méterre, a Voglre vezető kabinos lifttől pedig 5,5 kilométerre. Ellátás: reggeli, de az épületben egy á la carte étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ribno Luxury Glamping
Új, 2+2 fős faházikók saját, fűtött dézsafürdővel és szaunával a Bledi-tótól 2 km-re, Bohinj-Vogeltől 32 km-re. A szálláshoz akár privát reggeli, valamint félpanziós ellátás is rendelhető a szomszédos hotelben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.