Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: havazás után még mindig lehet síelni

2014.06.09. Bata Attila

A coloradói Arapahoe Basin síterepén már június elsején be akartak zárni, de az előző héten kissé megbolondult az időjárás, és napsütés helyett az ég beborult és kisebb-nagyobb megszakításokkal havazik azóta is. Az már biztos, hogy június 22-ig nyitva tartanak, de talán kitarthatnak július 4-ig is.
A nem gleccser síterepnek számító Arapahoe Basin rendszerint a leghamarabban kinyitó síterepek közé tartozik Észak-Amerikában, október elejei nyitás itt már megszokottnak számít. A zárás legtöbbször májusban megtörténik, onnan kezdve már a nyári programoké a főszerep. Az idei szezont a tervek szerint június elsején fejezték volna be, de az időjárás azóta inkább a télies arcát mutatja, így a sílécek még nem akarják átadni a hegyet a kerékpároknak.
Ilyen volt az előző hétvégén
A síterep a következő két hétvégén még biztosan nyitva tart, addig kitart a hó. A tervek szerint akár június 22-ig lehet itt síelni. A helyieknek jó hír, hogy a szezonbérletek a meghosszabbított hétvégékre is érvényesek. Ha az időjárás továbbra is a télies formáját hozza, akkor az is elképzelhető, hogy még az amerikaiak nemzeti ünnepén, július 4-én is lehet majd síelni. Erre a ritka eseményre eddig négyszer került sor a síterep történetében, legutoljára 2011-ben.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.