Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: szilveszterkor 21 utas rekedt éjszakára a kabinos liften

2022.01.03. Bata Attila

Az idei év utolsó napját biztosan sokáig emlegetik majd azok, akik kénytelenek voltak az egész éjszakát a jéghidegben, egy lassan jégveremmé váló kabinos liftben tölteni, valahol a levegőben, ég és föld között.
Nyáron így néz ki (Kép: Sandia Peak Tramway)
Nyáron így néz ki (Kép: Sandia Peak Tramway)
Albuquerquehez közel található a Sandia Peak síterep, amelynek látványossága egy nagykabinos lift. A felvonó 1999 méteres magasságból indul és körülbelül 15 perces út után éri el a 3163 méteren található hegyállomást, amely mellett egy vendéglő található.
A vendéglőben szilveszter este még lehetett vacsorázni, majd búcsúzóul este 10 előtt, szokás szerint, a személyzet együtt indult le a hegyről a kabinos lifttel. A rendőrség tájékoztatása szerint az időjárás eléggé lehűlt éjszakára és a felvonó annyira eljegesedett, hogy az egyik tartóoszlopnál megállt.

Az utasok közösségi oldalakon közzétett beszámolóikban elsősorban a hidegre panaszkodtak. Valahol a föld és az ég között lebegett a kabin a levegőben, de ebből - talán szerencséjükre - a befagyott ablakokon keresztül nem sokat láttak.

A mentőakció megkezdésére várni kellett, mert a szeles időjárás miatt helikopterrel nem lehetett megközelíteni a kabint. Később elkezdődhetett a mentés és kisebb csoportokban mindenkit sikerült épségben lehozni. A hegyimentők mindenkit leeresztettek a földre, majd elkísérték őket a helikopterhez, amely a völgybe szállította az utasokat.

A felvonón két kabin közlekedik egymással szemben ellentétes irányban. Lefelé utaztak húszan a vendéglőből, felfelé pedig a lifttársaság alkalmazottja egyedül, később őt is kimentették a saját kabinjából.

Az utasoknak érdekesen alakult a tavalyi év utolsó estéje és az idei év első órái. Az utolsó megmentett utasok kb. 14 órát töltöttek a hideg kabinban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.