Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Visszatér a tél, friss havat kapnak a hazai síterepek

2018.03.16. Bata Attila

Partnerünk, az Időkép, közzétette előrejelzéseit a következő napokra, amelyből az látszik, hogy szombat estétől visszatér a tél Magyarországra. Havazás kezdődik, a hét elején sok helyen nulla fok felé sem emelkedik a hőmérséklet, még nappal sem. Nagyon jó hír a hazai síterepeknek, esélyes egy hazai húsvéti síelés.
Kép: Sípark Mátraszentistván tegnap
Kép: Sípark Mátraszentistván tegnap
Már napok óta látszik, hogy szibériai eredetű hideg közelít Európa belseje felé. Ezzel egyidőben dél-nyugat irányból egy csapadékzóna is közelít hazánk felé és a kettő találkozásából ismét csapadékot kapunk. Szombaton először eső és ónos eső hull majd, de estére, amikor megérkezik a hideg levegő, a csapadék átvált havazásba. Egy sávban (az alábbi térképen sárgával jelölve) komolyabb mennyiségű hó (15-20 cm) is hullhat, a magasabb hegyeinkben akár még ennél is több.

Az Időkép előrejelzése a várható havazás mennyiségéről és eloszlásáról
Az Időkép előrejelzése a várható havazás mennyiségéről és eloszlásáról
Vasárnaptól keddig nappal is hideg lesz, nem csak éjszaka. A hét további részében maradnak az éjszakai fagyok, de nappal sem sokkal emelkedik a hőmérséklet nulla fok felé.

Tökéletes idő ígérkezik síelésre. A két legnagyobb síterepünkön, Eplényben és Mátraszentistvánban is készülnek a következő hétre. Érdemes lesz kihasználni a következő hetet, esélyes, hogy több pályán síelhetünk, mint január elején.

Bár volt már rá példa, de ritka lehetőség lenne, ha húsvétkor is lehetne hazai pályán síelni. Erre jelenleg van esély, Mátraszentistván már bejelentette, hogy megpróbálnak üzemelni április elejéig.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.