Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egyesül Alpbachtal és Wildschönau síterepe

2012.07.18. 2012.08.01. Biró Ágnes | frissítve: 2012.08.01.

Egyesül Alpbachtal és Wildschönau síterepe A tiroli Alpbachtal és Wildschönau egyesítik erejüket: 145 km sípálya, 47 felvonó, 24 hütte és 3 snowpark garantálja 2012 decemberétől a még nagyobb élményt, melyet egyetlen síbérlet megvásárlásával elérhetünk. Az így megszülető új síterep a "Ski Juwel", azaz sí-ékszer nevet kapta.
A két terep fúziójából létrejött Ski Juwel Tirol legnagyobb síterepeinek toplistájában a 10. helyet foglalja el, mindössze 3 km-rel lemaradva a 9. helyezett Söldentől.
A síterep mottója: "klein und fein, Klasse statt Masse" - itt a nyugodt, tömegmentes síeléshez 128 km sípálya és 17 km sífutópálya áll rendelkezésre, ami bőven kielégítheti a nagy síterepekhez szokott sportolók igényeit is.

Az új, 8 személyes kabinos felvonó az Alpbachtali oldalról, a Pöglbahn lift völgyállomása mellől fog indulni és a Schatzberg csúcsára, 1903 méter magasra visz fel, összekötve ezzel a két síterepet. Ezen kívül a hegyről indulva az új kabinos középállomásáig egy 2 km hosszú piros pályán is eljuthatunk. A 11 éve megálmodott összekötőlift és az új fejlesztések 13,5 millió euróba fognak kerülni! Az új lift építése mindössze néhány hete, júniusban kezdődött el, de szezonnyitásra már üzemelni is fog. Nem is árt, hiszen a két terep fúziójának nem titkolt oka, hogy az utóbbi években sok vendéget veszítettek el a környező nagyobb terepek javára - a probléma megoldását pedig a szomszédos terepek egyesítésében látják.
Az új, összevont sítérkép

A jelenlegi gazdasági helyzetben nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a régió modernizálása nyilvánvalóan új munkahelyeket is fog teremteni. Egyedül az új lift üzemeltetése 10 új munkatárs felvételét teszi lehetővé, de a régió fellendülésével párhuzamosan új szállodák, éttermek, hütték épülésével is számolnak, melyek szintén munkát adnak: rövid távon az építőmunkásoknak, hosszútávon pedig majd a vendéglátásban dolgozóknak.

Annak ellenére, hogy az összevont Ski Juwel síterep már Tirol Top 10 terepe között említendő, a jegyárak továbbra is kedvezőek maradnak: egy napijegy a főszezonban 39 € lesz felnőttek részére, gyerekeknek 19,50 €. A 6 napos bérletért 197 €-t kell majd fizetni a főszezonban, azon kívül pedig 177,50 € lesz az ára.

A Ski Juwel egy igen változatos sírégiót fog alkotni, ami abszolút ideális terepe lesz családosoknak, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Széles carving pályák, szűzhavas csúszásra alkalmas lejtők, vagy a 3 snowpark közül is válogathatunk. A kezdőknek ideális tanuló terepet biztosít a 32 km-nyi kék pálya, akik már több izgalom vágynak, azok már 78 km piros pálya közül szemezgethetnek, de az igazán nagy kihívásokat keresőknek is jut 18 km fekete pálya.

Ebédszünetben egy kis kellemes napfürdőzés is beleférhet a 24 tradicionális hütte valamelyikének teraszán, élvezve a helyi különlegességeket és az utánozhatatlan hegyi panorámát. Még egy érv a kényelem mellett: az ingyenes síbusznak hála az autót is nyugodtan a szállásunk parkolójában hagyhatjuk!

A SKI JUWEL számokban:

  • 145 km pálya
    • 32 km kék
    • 78 km piros
    • 18 km fekete
    • 17 km sífutó pálya
  • 47 felvonó
    • 7 kabinos
    • 8 ülőlift
    • 31 húzólift
    • 1 varázsszőnyeg
  • 24 hütte
  • 3 snowpark
  • a terep legmagasabb pontja a 2128 méter magas Wiedersbergerhorn, hegyállomás 2025 méteren
Freeride sízésre is bőven van lehetőség a Ski Juwel lejtőin.
Freeride sízésre is bőven van lehetőség a Ski Juwel lejtőin.
KOMMENTEK

Szállástipp
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.