Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zillertal Arena: tízfős kabinos és hatüléses épült idén

2024.02.06. Stánicz Balázs

A salzburg-tiroli határon elhelyezkedő Zillertal Arenában sem tétlenkedtek a nyár folyamán. A munkálatok már májusban elkezdődtek, hogy az idei szezonra egyből két lifttel is kedveskedjenek a téli sportolóknak.
Kép: Zillertal Arena
Kép: Zillertal Arena
A Gerlos és Zell közti összeköttetést eddig egy négyüléses (Krimml X-Press) jelentette. A két szekcióból álló négyüléses a síterep legmagasabb részén üzemelt, a télies napokon meglehetősen didergős „élményeket” kínálva. Az idei szezontól helyét egy modern tízfős kabinos vette át. A Leitner cég által épített felvonó ülésfűtést is kapott és erősebb szél esetén is biztonságosan üzemel, így a korábban gyakori lezárások is a múlt ködébe vesznek. A kabinos hegyállomása 2500 méteren kapott helyett, a tavaly épült Kapauns nyolcüléses közvetlen közelében, óránkénti kapacitása csaknem 2400 fő.
Gerlos szomszédságában Königleitenben is új felvonónak örülhetünk. Többek közt az 53,54,55 jelzésű pályákat kiszolgáló duplaüléses Mitterlegert nyugdíjazták. Helyét egy modern hatüléses vette át. A lehető legnagyobb komfort érdekében ülésfűtést is kapott az új lift és lehajtható buborékokat. A 4 perc és 35 másodperces út során óránként 2000 téli sportolót is képes szállítani 1772 métertől egészen 2151 méterig.
A Mitterleger  hatszemélyes
A Mitterleger hatszemélyes
KOMMENTEK
bouquetk | 2024.02.06. 10:01
A kedvenc helyem, csak ne lenne olyan messze. Az utóbbi pár évben az összes fagyoskodós, lassú, régi felvonót kicserélték. Ezen a bottörő Krimml X-Pressen sokat jártam, mert itt fent vannak a legjobb freeride részek. Most látom, hogy lecserélték azt a régi kettest, ami helyett a Kapauns van. Igy kicsit megváltoztak a nyomvonalak és sokkal könnyebben elérhetővé vált az Übergangsjoch bal oldala.

Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.