Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Pilisben tekertünk -Téged is várnak az e-bike túrák hazánk tájain!

2023.10.06. 2024.04.22. Wesselényi Andrea | frissítve: 2024.04.22.

Az e-bike elterjedése egy új időszámítás kezdetét hozta el a kerékpározásban: nagyobb távokat és szintkülönbségeket tehetünk meg elektromos rásegítéssel, akár hazai hegyeinkben is. A jó hír, hogy kész túrák és feltöltött bringák várják azokat, akik kipróbálnák az e-montizást.
Elektromos hegyikerékpárokkal vágtunk neki a Pilisnek
Elektromos hegyikerékpárokkal vágtunk neki a Pilisnek
Tekerés nélkül azért nem ússzuk meg, mert az e-bike nem magától megy, de kétségtelenül könnyebbé teszi a hegymászást. Mindenki saját maga szabályozhatja a rásegítés mértékét, így egy családon vagy csoporton belül is - testsúlytól, edzettségi szinttől függetlenül - mindenki ugyanolyan jól érzi magát sportolás közben. Céges csapatépítő programnak is kiváló egy e-bike túra, mivel kiegyenlítődnek az erőnléti különbségek.

13 magyar tájegységen nyitott e-bike kölcsönzőt az Aktív Magyarország és indította el az E-bringatúra Programot, amelynek célja, hogy minél többen tapasztalhassák meg a természetközeli kerékpározás élményét. Több mint 200 elektromos kerékpárt vásároltak, és ezeket osztották el az országban.
Ezen a 13 településen érhető el az Aktív Magyarország e-bike flottája és a szervezett túrák:  Visegrád, Lipseszentadorján, Pécs, Szentendre, Tokaj, Fertőd, Őriszentpéter, Edelény, Szokolya, Miskolc-Szentlélek, Felsőtárkány, Zselickisfalud és Etyek
Ezen a 13 településen érhető el az Aktív Magyarország e-bike flottája és a szervezett túrák: Visegrád, Lipseszentadorján, Pécs, Szentendre, Tokaj, Fertőd, Őriszentpéter, Edelény, Szokolya, Miskolc-Szentlélek, Felsőtárkány, Zselickisfalud és Etyek
A Program Budapesthez legközelebbi e-bike pontját kerestük fel, ami a Pilisi Parkerdő Szentendrei Erdészetén, a Dömörkapu u. 2. címen található. Innen indulva a tettünk meg egy kb. 30 km-es nagyobb távot 3 óra alatt úgy, hogy közben szusszantunk egyet az út legmagasabb pontján, a Kakashegyen. Változatos útvonalon, hol aszfalton, hol vadregényes földutakon vagy erdészeti utakon gurultunk a vadiúj, kényelmes hegyikerékpárokkal. Volt néhány technikásabb, murvás emelkedő is, amire saját erőből biztosan nem tudtam volna kétkeréken feljutni. Az e-bike sportértéke tehát egyáltalán nem lebecsülendő!
13 magyar tájegységen kínál kész e-bringatúrákat az Aktív Magyarország Program
13 magyar tájegységen kínál kész e-bringatúrákat az Aktív Magyarország Program
A nyugat-európai trendeket követve Magyarországon is ugrásszerűen növekszik az e-kerékpározás elterjedése, ami kitágította a lehetőségeket. Együtt kirándulhat fiatal az időssel, a kevésbé edzett a gyakorlott bringással, illetve olyan helyekre juthatnak el a kirándulók e-kerékpárral, ahova korábban hagyományos biciklikkel nehezen bírtak volna, mint például a Pilis, a Mecsek vagy a Zemplén csúcsaira.
Az ebringatura.hu felületen helyszínre, túrahosszra, időpontra szűrve lehet kiválasztani a túrákat. Az ár a helyszíntől és a túra hosszától függően 6-14 ezer forint között alakul. A részvételi díj tartalmazza a túravezetés, a védősisak és a kerékpárok bérlésének költségét is.
Frissítés 2024: a program jelenleg átdolgozás alatt van, nyáron lesz a honlap újra elérhető
A túrák megtervezésére tehát nem kell időt fordítani, azok már készen várják a tekerni vágyókat. A túracélok között olyan helyszínek szerepelnek, mint a festői Nógrádi vár, Lillafüred vagy Szilvásvárad környéke, de vonzó az az Etyeki tókerülés, a Dél-Zalában és a varázslatos Zselic vidékén való dimbes-dombos tekergés is.
Október közepén legszebb, legszínesebb az erdő Magyarországon, érdemes akkor visszatérni - mondta túravezetőnk, Tóth Kristóf, a Pilisi Parkerdő fiatal erdésze, aki egyébként sok érdekes dolgot mesélt az erdészet munkájáról és a fák életéről. Megfogadjuk a tanácsát, és terveink szerint ősszel még benevezünk egy erdei e-monti túrára. Utána pedig sorban felfedezzük a többi e-bike túraútvonalat is az ország különböző tájain. Tegyetek így ti is!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.