Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új kerékpárutak Reiteralmon és Hauser Kaiblingon

2019.05.15. sielok.hu

A Schladming-Dachstein régió hegyikerékpáros kínálatát a 2019-es nyárra jelentősen kibővítették, elsősorban a Reiteralmon és a Hauser Kaiblingon. Ausztriában töretlen a hegyikerékpározás népszerűsége. Az elektromos kerékpárok elterjedése pedig csak segíti ezt a trendet.
Fotó: Steiermark Tourismus / Martin Huber
Fotó: Steiermark Tourismus / Martin Huber

Újdonság: 15 kilométernyi single trail a Reiteralmon

2019. június 21. és 23. között nyitják meg a Reiteralmon az új hegyikerékpáros ösvényeket. A két új kék (könnyű) és két piros (közepesen nehéz) útvonalnak köszönhetően összesen 15 kilométerrel bővül a Reiteralm single trail kínálata. Emellett két régi túraútvonalat megnyitottak a hegyikerékpárosok előtt is, amelyek így shared, vagyis megosztott trailként funkcionálnak tovább. A szintkülönbség 700 méter. A kerékpárok hegyi felvonóval történő szállításához félnapos és egész napos jegyet lehet váltani, amire a Schladming-Dachstein Sommercarddal rendelkezők kedvezményben részesülnek. Kerékpárbérlésre a Preunegg Jets völgyállomásánál található Bikecenter Reiteralmban van lehetőség.
Reiteralm junior trail, Fotó: Reiteralm Bergbahnen, Grünwald
Reiteralm junior trail, Fotó: Reiteralm Bergbahnen, Grünwald
Az elmúlt év júliusában, a Reiteralm junior traileknek köszönhetően megnyitotta kapuit Ausztria legnagyobb hegyikerékpáros játszótere. A gyermekek és a kezdő fiatal kerékpárosok négy különböző nehézségi fokú pályán (összesen 600 méter hosszú) sajátíthatják el a hegyikerékpározás alapjait, illetve javíthatják tudásukat.

A Hauser Kaiblingon több izgalmas túra is várja a hegyikerékpárosokat

2019 nyarán minden vasárnap, hétfőn, szerdán és csütörtökön üzemel a Hauser Kaibling nagykabinos felvonója (nyolcszemélyes), amellyel a Schladming-Dachstein Sommercard tulajdonosok ingyen szállíthatják fel kerékpárjaikat a hegyre. A hegyállomástól induló Gumpental-kör (14 km, szinte szintkülönbség nélkül) ideális választás az élménybringásoknak és a gyermekes családoknak egyaránt. A Krummholz-kör (21 km), az Aich-kör (32 km), a Kaibling-kör (36 km) és az Öt-hegy-kör (61 km) garantáltan elnyeri a komolyabb túrákhoz szokott hegyikerékpárosok tetszését. A völgyállomáson található kerékpárkölcsönzőnek és a hegyen kialakított, ingyenesen használható töltőállomásoknak köszönhetően tökéletes körülmények várják az elektromos kerékpárral túrázókat is.
Kerékpárral a Hauser Kaiblingon
Kerékpárral a Hauser Kaiblingon

A Schladming-Dachstein régió kínálata kerékpárosoknak:

  • Reiteralm trailek: 6 single trail és 4 junior trail (külön a gyermekeknek)
  • 25 bike & hike túra
  • 30 túra (különféle nehézségi fokokban)
  • E-Enduro Bikepark a Riesneralmon
  • Enns kerékpárút
  • 12 hegyikerékpáros szálloda
Figyelem! A Bikepark Schladming 2019-ben zárva tart, 2020-ban fog újra kinyitni, új útvonalakkal.

Útra kelnél? Foglalj szállást Schladming környékén!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.