Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jégre mindenki! - négynapos fesztivál a Műjégpályán

2013.01.28. 2013.02.07. | frissítve: 2013.02.07.

A hazai „jeges-legnagyobb buli”, jégfesztivál a Városligeti Műjégpályán kerül megrendezésre 2013. február 7-10-ig. A csütörtöktől vasárnapig tartó fesztiválon a családokat, időseket és fiatalokat, a jeges sportok kedvelőit várja a budapesti Városligeti Műjégpálya.
A kívül-belül megújult nagyszerű létesítmény programjaiban is újszerű alkalmakat kínál a szórakozásra, a sportra és kikapcsolódásra. A legfiatalabb korosztálytól a nosztalgiára vevő idősebbekig mindenki találhat a négy nap programjai között kedvére valót.

Már csütörtökön délután a szinkronkorcsolyázó válogatott bemutatójával elkezdődnek a programok, és egy soha nem látott óriási tábortűzzel folytatódik a JÉGRE MINDENKI!

Jégre mennek olyan nagyszerű sportolók, akik egyébiránt nem a csúszásban jeleskednek: például Marosi Ádám öttusa-világbajnok, a hazai „erős emberek” egy csapata Nagy Ákos vezetésével a hazánkban először megrendezésre kerülő ICE MAN Hungary-n (téli, jeges erősember-verseny) méri össze tudását, vagy újra jégen láthatóak a 80-as, 90-es évek bajnokai az FTC és UTE öregfiúk jégkorongmeccsen. A tehetséges utánpótlásnak a Kockás Kupa jégkorongbajnokságot rendezik meg.

A jégvilág profi szereplői – köztük Sebestyén Júlia műkorcsolya Európa-bajnok, Engi Klári tanítványaival vagy Szuper Levente, a világszerte ismert magyar hokikapus mutatja be, mit is lehet kezdeni korival illetve a repülő koronggal. De biztos, hogy nagyon színesnek ígérkezik a Jégcsillag SE korisainak bemutatója vagy éppen a Retró a jégen. Naponta egymást érik majd a különböző vidám, jeges ügyességi vetélkedők a közönség számára, több száz értékes ajándékért.

Jégre hangolt kerekekkel, programmal készül a Mitsubishi a különleges off- road pályán, hogy elhitesse a sofőrökkel: érdemes gyakorolni a téli viszonyokat. Sok-sok világbajnok, olimpiai bajnok és ismert személyiség küzd majd egymással.

A „Jégre Mindenki” világra szóló édes élményeket is tartogat a résztvevőknek. A Kockás Túrórudi ugyanis soha nem látott – Guinness-rekordra pályázó – méretben készül el erre az alkalomra. A 35 kg valódi magyar túróból és a hozzá bevonatként felhasznált csokoládéból elkészülő, hamisítatlan Kockás ízzel csalogató túrórúd valószínűleg az egyik legnépszerűbb attrakciója lesz az eseménysorozatnak. A kóstoltatók a hatalmas édességet ígéretük szerint igyekeznek majd egyenlően felszeletelni.

A belépés a rendezvényre ugyanúgy történik, mint máskor a Műjégre, csak most forró italok, tea, forralt-fahéjas almalé vagy éppen forralt bor jár majd minden belépőjegy mellé.

A legmodernebb technikával felújított városligeti épületegyüttes mai formájában is emlékeztet a régi időkre. Európa és talán a világ egyik legszebb műjegén filmek és korabeli jelmezes bemutatók segítségével idézik meg a történelmet, ami 1869. december 2-től jegyzi a pálya történetét. Ekkor alapította meg Kresz Géza 15 társával a Pesti Korcsolyázó Egyletet. A városi tanács díjtalanul engedélyezte nekik, hogy a Városligeti tó egy részét korcsolyapályává alakíthassák. Saját költségükön egy kis, fából készült melegedőt építettek, és a korcsolyázók 1870. január 29-én ünnepélyesen megnyitották a városligeti pályát, a mai Műjég elődjét. A melegedő 1874-ben leégett; az első kőépület tervezésére kiírt pályázatot Lechner Ödön nyerte meg.

Ebben az azóta nemrégiben megújított nagyszerű létesítményben február 7-és 10. között a belépőjegy mellé sok-sok színes, egész családot megmozgató programot ajánlanak a szervezők. Amint a programajánlatból kiderülhetett: nem csak korizóknak!
Így tehát: Jégre Mindenki! www.jegremindenki.hu

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.