Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski+ néven új, nyomtatott síelős magazin jelent meg a hazai piacon

2023.12.19. sielok.hu

2023 december közepén új, nyomtatott símagazin jelent meg a hazai piacon. Főszerkesztője Fencsik Tamás, aki szerint az első szám bemutató darab, a következő az oldalszámot tekintve ennek a duplája lesz, a hangvétel és az irányvonal viszont semmit sem változik.
Részlet a Ski plus magazin első számának címlapjából
Részlet a Ski plus magazin első számának címlapjából
A magyarországi nyomtatott kiadványok piaca egyre szűkebb, az eladások csökkennek. Ebbe a piaci környezetbe érkezett az újságárusokhoz a téli sportokra és utazásra fókuszáló, éves megjelenésű Ski+ magazin első lapszáma. A 112+4 oldalas újság alapötlete egy 2022 márciusi schladmingi síeléskor indult, a mintát egy lengyel kiadvány adta.

Itthon símagazint évek óta nem adtak ki, ami eddig volt, az is nagyrészt a szakmának szólt – még ha közben "külsős" is elérhette.

A Ski+ alaptvetése, vagy ha jobban tetszik, ars poeticája egyszerű: a síelés bárkié, mindenkié lehet. A mindenki nemcsak egymástól távol álló társadalmi státuszú embereket jelent, hanem különböző mozgásképességűeket is.

Egy újságnak címlap kell, a címlap mögött történet kell legyen. Ha komolyan vesszük, hogy a síelés mindenkié, akkor ebbe a széles csoportba beletartozik a hobbi-, a para- és a válogatott síelő is. Béres Alexandra, mint hobbisíelő (és korábbi fitnesz világbajnok), Grozner Richárd mint parasíelő (vele és magával a parasíeléssel külön cikkekben is foglalkozik a lap), Kékesi Márton pedig a magyar síválogatott tagjaként, és kétszeres olimpikonként került címlapra. A velük készült interjúban beszélnek a sporttal kapcsolatos motivációikról, sikereikről és kudarcaikról, illetve arról, hogy a versenysport miként hatott az identitásukra. Sportemberek mindhárman, valamiben a legjobbak szeretnének lenni épp annyira, mint egykor a világ- és olimpiai bajnok Franz Klammer, a 70-es és a 80-as évek meghatározó síelője. Klammer „szerves” része ennek a magazinnak, ugyanis a Ski+ az ő nevével fémjelzett World Ski Test egyedüli hazai partnereként számol be a 2023-2024-es szezon legújabb léceiről.
A Ski+ első lapszámának címlapján Béres Alexandra,  Grozner Richárd és Kékesi Máron
A Ski+ első lapszámának címlapján Béres Alexandra, Grozner Richárd és Kékesi Máron
A lapot portrék (például Mikaela Shiffrinről, a világ eddigi legeredményesebb síelőjéről vagy Michal Bekesről, a világ hetedik, egyben a Tátra leggyorsabb síelőjéről), interjúk (többek közt a magyar sísport ifjú reménységével, Tóth Zitával), és utazási riportok (Gamsleiten Kriterium, Gourmet Ljubljana Cup) színesítik, Rosenstein Robi mesterszakács pedig a serpenyőjén keresztül mutatja meg a hütteételek precíz elkészítési módját.

A snowboard ebben a lapszámban egy szlovák splitboardos élményein keresztül került a magazin oldalaira, de a következő, 2024/2025-ös kiadványban már nagyobb teret kap.

A 2023/2024-es szezonra készült magazin kiadvány bevezető, bemutató darab, következő évre a pálya szélesedik, az oldalszám a duplájára nő, de az alapvetés, miszerint a síelés lehet bárkié, megmarad.

A lap készítésben a magazinok világát jól ismerő fényképészek és újságírók vettek részt. A címlapfotót és a hozzá tartozó cikkben látható portrékat Aknay Csaba és Kotschy Gábor készítette, ők kilenc éven át, The Orbital Strangers Project név alatt feleltek a Forbes képi világáért. A gasztroanyag Erdőháti Áron munkája, aki többek közt Mautner Zsófia szakácskönyveinek a fényképésze. Cikket írt Bánosi Eszter, Herczeg Szonja, Molnár Zoltán és Flóri Anna is, illetve az alapító, Fencsik Tamás is.

A magazin 220x280 mm-es méretben készült, belíven 90 grammos, a borítóját pedig 300 grammos papírra nyomták. Színes és méretes.

A lap jelenleg az Inmedio és a Relay üzleteiben kapható, hamarosan bekerül a benzinkutakra és a hipermarketekbe is, illetve megrendelhető az ujsag@skiplus.hu email címen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.