Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sícipő újdonságok a 2013/14-es szezonban - 1. rész

2013.11.30. Szegő Attila

Sícipő újdonságok a 2013/14-es szezonban - 1. rész Az idei szezonban a sícipők fejlesztésében előtérbe kerültek a freeride-túra bakancsok és a maximális, azaz 100%-ban lábra formázható modellek. Az idei szezon nem hozott sok forradalmi újítást, inkább a meglévő technikák tökéletesítése került előtérbe.

Sidas - 100%-ban csak a Tiéd!

Kinek volt már tökéletes síbakancsa és kinek akadt már gondja vele, hogy itt-ott nyomott, vagy lötyögött a lábán? Szinte senkinek nincsen hibátlan lába és tökéletes bakancsa. Erre kínál most megoldást a Sidas!
Sidas Central High V2 formázás
Sidas Central High V2 formázás
A Sidas az idei szezon meglepetés márkája, hiszen egyedüliként kínál 100%-ban lábra formálható cipőt. Ezt a márkanevet eddig a fűthető és alakítható talpbetétekről és cipőszárítóiról ismerhettük meg.



A sícipők igazi lelke a bélés, amely a Sidas egyedülálló technológiája.
Gondos és szakszerű előkészületek után a speciális belső héjat a síelő lábára formázzák, így minden nemű lábdeformáció ellenére komfortos és megfelelő tartást biztosító bakancsot kapunk. A cipőhéjak eredeti modelljei a Salomontól és a Headtől érkeztek a Sidashoz, de a formát és a csattokat leszámítva teljesen más anyagból épülnek fel. Kizárólag fekete színben kaphatók, mivel különleges anyagának köszönhetően ezek nem színezhetők.
Sidas Central High V2 belső héj
Sidas Central High V2 belső héj
A szélesebb és a keskenyebb lábúak számára más és más külső héj lesz a megfelelő. A legfontosabb momentum, hogy a Sidas megtölti a sícipő héját a legújabb technológiával, azaz a Sidas Central High hőre formálható béléssel.

A Sidas bakancsok és bélések csak megfelelő szakértelemmel történő lábraformálás után használhatók. Ahhoz, hogy megfelelő legyen az eredmény, természetesen társítani kell egy Sidas Winter talpbetétet is.
Sidas CX Max sícipő
Sidas CX Max sícipő
A belső héjakat egyébként külön is meg lehet vásárolni és egy meglévő bakancsba lehet tenni, természetesen formázás után. Természetesen ehhez szükség van arra a bakancsra, amelybe kerül majd a bélés.

A Sidas a lehető legkényelmesebb és legprofibb síbakancs most a piacon. A síoktatók is ezt választják!
Sidas C Vector sícipő héj
Sidas C Vector sícipő héj

Salomon

A tavalyi szezonra sok újdonságot tettek bele a bakancsokba. Az idei szezon nem a nagy újításokról szól, hanem a praktikumról és a rendszerezésről.
Salomon X Pro 80 W sícipő
Salomon X Pro 80 W sícipő
A 2013/14-es idényre változott a Salomon kínálata. Eltűnt az Impact, az Instinct és az Idol modellek. Helyüket átvette az X-Lab, az X-Pro, és Quest kezelt pályára tervezett változata. A versenycipő sorozatból három keménységet kínál a Salomon. Ezek az X Lab Medium, X Lab Soft és az X Lab 110. A legpuhább cipő 110, a Soft 130, a Medium 140-es flex index-szel rendelkezik. Ezekből az adatokból látható, hogy a versenyzők ennél keményebbet kaphatnak, de a hobbi síelőknek talán ez is túl kemény lesz. Persze akad majd olyan, akinek nem.
Salomon X Pro 100
Salomon X Pro 100
A Lab széria nagyon szűk modell a maga 95 mm-es szélességével. Versenyzőknek és edzett aszkétáknak pár órára teljesen jó, de mindennapos használatra ebben a kategóriában inkább érdemes az X-Max-ot választani, amely 98 mm széles. Ennél kényelmesebb változat az Impact örökös X Pro a maga 100 mm szélességével. Könnyű felvenni, szélesebb lábfejhez kitűnő választás. Járó felülete gumiból készült, akárcsak elődjének, így tartósabb és könnyebb közlekedni is benne.





A Quest Max BC 120 egy igazi különlegesség. Back Country felhasználásra készült, ami már kézbevételkor megtapasztalható, hiszen nagyon könnyű. Ezt az új Thermoformable ultravékony belsőnek is köszönheti. A túrabakancsoknál megszokott, hogy a belsőt gyorsfűzős rendszerrel lehet megszorítani csatolás előtt, ahogy itt is.
Salomon Quest Max BC 120 sícipő
Salomon Quest Max BC 120 sícipő

Atomic

Tavaly a Redster éve volt az Atomicnál. Idén nagyobb hangsúlyt kapott a freeride-túra irányzat, amely új modellel; a Waymaker-rel bővült. Néhény további fejlesztés azért akad az Atomic sícipők háza tájékán.

A megfelelő sícipő kiválasztásánál fontos a szélesség is. Érdemes tudni, hogy a szélességi érték befolyásolja a felhasználási területet, így a verseny, a túra és sportosabb modellek keskenyebbek. Azaz, ahol a nagyobb teljesítmény szükséges, ott szűkebbek a cipők a pontos és dinamikus mozgás miatt. Ahol a rugalmasság és a komfort kerül előtérbe, ott a szélesebb cipők a kedvezőbbek. Ezt figyelembe véve az Atomic három különböző szélességben készít bakancsokat.
Atomic TRACKER 110 sícipő
Atomic TRACKER 110 sícipő
A három méret a következő:
  • Keskeny 95-98 mm: verseny, pálya és free-túra cipők, Redster, Tracker
  • Közepes 100 mm: all mountain és free cipők, Hawx, Waymaker, Overload
  • Széles 102 mm: all mountain komfort cipők, Live Fit
Új anyagot használnak a Hawx belső héjak készítéséhez. Ez a rendszer a Dynashape Foam, ami jobban és gyorsabban felveszi a láb formáját és sokkal tartósabb, mint az eddig használt anyagok.
Atomic WAYMAKER CARBON 130 sícipő
Atomic WAYMAKER CARBON 130 sícipő
Megjelent egy új széria a Waymaker, ami egyből két új modellt jelent. Az egyik az all mountain Waymaker a másik a Waymaker Tour. Az all mountain verzió a jól bevált Live Fit performance felépítésű héjra épül, míg a túra verzió egy Multi-Norm vázra, amely könnyebb és gumis járófelülettel rendelkezik.
A Waymaker Tour és a Tracker funkcióit tekintve hasonló felépítésűek, de alapvetően más felhasználási területre optimalizálták.
Atomic WAYMAKER TOUR 110 sícipő
Atomic WAYMAKER TOUR 110 sícipő
A Tracker az előző évben mutatkozott be, és amellett, hogy ez volt az első Free/Lock Systemmel szerelt bakancs, amely túrázásra is alkalmas, illetve annak szánt modell, inkább a pályán történő síelésre lett kihegyezve. Ezt mi sem jelzi jobban, hogy a héja Enduro Chassis, amely verseny geometriával rendelkezik.
Atomic LIVE FIT 130 sícipő
Atomic LIVE FIT 130 sícipő
A Waymaker tervezésénél a főbb szempont a túrázás volt. Ezért könnyű, mindössze 1750 g-os és nagyobb mozgásteret enged. Megfelelő tartásról pedig a Carbon Spine szár gondoskodik.
Atomic WAYMAKER 100 sícipő
Atomic WAYMAKER 100 sícipő
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.