Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic újdonságok a 2023/24-es szezonban

2023.11.08. Tettamanti Gábor

We are skiing. Ebben a szlogenben sok minden benne van. Egyrészt az Atomic a síelőkért van, nekik fejleszt, tervez, minden évben újdonságokat is hoz a kínálatban. Másrészt a gyárban dolgozók, bármelyik munkakörről is beszélünk, szinte kivétel nélkül síelnek, ez a szenvedélyük, a munkájukkal kapcsolatban is és a szabadidejük eltöltése során is. Többek között ennek is köszönhető az Atomic sikere.
Amikor minden forduló számít, fontos, hogy milyen felszerelésed van I fotó: atomic.com
Amikor minden forduló számít, fontos, hogy milyen felszerelésed van I fotó: atomic.com
Ebben a szezonban is számos újdonság jelent meg a kínálatban. A kezelt pályára ajánlott síléceknél és sícipőknél és bukósisakoknál kevesebb, de a túra felszereléseknél és a síszemüvegeknél annál több.

REVOSHOCK

A Revoshock technológia, kibővült egy harmadik változattal a Revoshock light – al:
Az Revoshock egy sor elasztomerbe ágyazott modult használ, hogy kiküszöbölje a nemkívánatos rezgéseket, és nagyobb stabilitást és toleranciát biztosítson a könnyebben irányítható sílécnek.

A három Revoshock technológia a modulok méretében és anyagában különbözik egymástól. Ezt a Redster és a Cloud léccsaládoknál alkalmazzák. A Steel és Carbon a csúcsmodelleknél található, jobb síelőknek ajánlott, míg a Light-ot a könnyebben kezelhető síléceknél használják.

A Redster G és S léceknél lett két új modell a Redster G8 Revoshock C és S8 Revoshock C. Ugyan ez a Redster X7 Revoshock C a Redster X családban. Három dinamikus, jó stabilitással bíró léc, melyek toleránsabbak, mint a 9-es modellek a karbon moduloknak köszönhetően.
A Redster Q családban egy új modell jelent meg a Redster Q7. A tavalyi Q7-hez képest a különbség csak annyi, hogy a léc középen 75 mm széles lett 85 mm helyett. A tavalyi Q7 pedig a Redster Q7.8 nevet kapta meg, utalva a 85-ös szélességre.

A Cloud C léceknél 3 új modell van a palettában: A Cloud C11 Revoshock light, Cloud C9 Revoshock light és Cloud C8. A nevük utal a szerkezeti erősítésre, de nem kell megijedni, ettől csak könnyebben kezelhetőek a jó éltartás mellett. A C8 sílécnek pedig az oldalfala lett kicsit vastagabb.

A Cloud Q családban nincs újdonság, maradt a bevált kínálat.

A szélesebb léceknél a Maverick, Maven és Bent családoknál csak a design-ban történt frissítés. A Bent lécek idén is csodaszépek Chris Benchetler saját kezű alkotásának köszönhetően. Chris nem csak, mint freeride síző elismert, hanem a művészvilágban is.
Az Atomic számára a környezetvédelem fontos szempont, a gyár üzemeltetésénél a kevesebb CO2 kibocsájtásra, valamint a sílécgyártási folyamat környezeti hatásainak csökkentésére is odafigyelnek. A Backland és Backland SL túrasí családoknál figyelhető ez meg leginkább. Az idei modelleknél csökkentették a termelési hulladékot, és az előállítás során és 30%-kal sikerült csökkenteni a CO2-kibocsátást. Ezeket azzal tudták elérni, hogy a szerkezetben helyi famagot használnak, kevesebb fém, üvegszál erősítést, valamint a ragasztóanyag gyantatartalma is kevesebb. A felszínnél és az éleknél pedig nőtt az újrahasznosított anyaghasználat. Természetesen ezek nem mennek a teljesítmény rovására.

SÍCIPŐK

A sícipőknél, az ATOMIC hármas filozófiája valósul meg; a tökéletes illeszkedés, a kényelem és a teljesítmény összhangja, a felhasználási területhez és a tudásszinthez igazodva. Az ATOMIC megtartotta cipők terén, a korábbi években megszokott, letisztult hármas felosztást, a legendás Hawx sorozatban.

A HAWX ULTRA a keskeny lábra/lábfejre, a HAWX PRIME a közepes szélességre, míg a HAWX MAGNA a legszélesebb lábúaknak ajánlott, így mindenki megtalálhatja a lábformájához leginkább illeszkedő modellt. A Memory Fit technológiának köszönhetően a Hawx sícipők többségé lábra süthető. Ez a cipő külső héját jelenti. A két éve bevezetett MIMIC bélés pedig egyre több Hawx cipőben megtalálható. A MIMIC bélés egy olyan technológia, amely során a bélést külön melegítjük, hasonlóan, mint a külső héjat, majd visszahűtjük, hogy tökéletesen felvegye a lábformát és még komfortosabbá tegye a síelést. Az egyedi benne, hogy a bélésben található műanyag részek (felső rész, nyelv, boka két oldala) is formázhatók hő hatására. Jobban fog illeszkedni a sícipő, kényelmesebb, az egész napos síelés komfortosabb lesz, ami kihat a teljesítményre is.

A Hawx sícipőknél leginkább színekben, designban történt frissítés, szerkezetileg nem nyúltak hozzá a modellekhez, viszont az Ultra családnál kibővült a választék. A 130-as flexű cipőknél két modell található mind a férfiaknál mind a nőknél, a 130 RS és a 130 S változat nőknél pedig 115 RS W és 115 S W. Az RS változat kicsit keményebb és gyors-záras felső pánt van a cipőn nem tépőzár.
A freeride és túracipő vonalon viszont van újítás. A Boa fűzőrendszer ebben a szezonban több márkánál is megjelenik. Az Atomic elsőnek az Hawx Ultra XTD Boa cipőnél vezeti be, és majd a következő szezonban megjelenik a sima Hawx sícipőknél is. A férfi és női kínálatban 2-2 cipőben megtalálható: Hawx Ultra XTD 130 Boa és 110 Boa, valamint a hölgyeknek a Hawx Ultra W 115 Boa és 95 Boa. Ezeknél a boa fűzőrendszer mellett a bélés és a tépőzár is PVC mentes anyagokból van.

A túracipőknél egy új típus jelent meg a Backland XTD. A nevében is benne van, hogy túrázáshoz készült, minden amit a túracipők tudnak, tudja: 74⁰-os mozgás, Prolite szerkezet, bovdenes alsó csattrendszer, mosható bélés. Viszont a keskeny backland cipőkhöz képest szélesebb lábformához is alkalmas, és a legjobban síelhető backland cipő. Még gripwalk talppal is elérhető nem csak túratalppal, hogy alpesi sílécekkel is használni lehessen.

BUKÓSISAKOK

A bukósisakok terén számottevő újítás nincs. Maradtak azok a technológia megoldások, amik egyediek, más konkurens termékeknél nincsnek meg. A biztonságot az AMID és a Holo Core biztosítja, az illeszkedést és a kényelmet pedig a 360° Fit System, valamint az Atomic Live Fit rendszer.

A népszerű Visor családban viszont megjelent egy új lencsével ellátott bukósisak: a Savor GT Amid Visor HD Photo. Ennek a lencséje Photokromatikus, ahol a lencse igazodik a különböző fényviszonyokhoz, néhány másodperc alatt sötétebb vagy világosabb lesz a fény erősége függvényében, és még megkapta a HD bevonatot, ami a kontrasztszűrést biztosítja. Ennél tökéletesebb lencse nincs most a piacon. És ez a síszemüvegeknél is megjelent.

SÍSZEMÜVEGEK

Ebben a szezonban a szemüvegeknél figyelhető meg a legnagyobb fejlesztés. Megjelent egy új család a REDSTER, ezzel a szemüvegeknél is ott van a ’versenyre’ utaló elnevezés, mint az a síléceknél, cipőknél, botoknál és a bukósisakoknál. Ami még más, mint a többi családnál, hogy tórikus a lencséje. A görbület íve más horizontálisan és vertikálisan. A tórikus dupla HD lencse nem szilikonnal van egymáshoz illesztve, hanem egy műanyag keretben van, és ez kapcsolódik a rugalmas kerethez. A rugalmas keret és a 3 rétegű szivacs az archoz való illeszkedés miatt lényeges. Minden Redster modellhez plusz lencse jár, a Redster WC modellekhez pedig kettő.
A FOUR és a REVENT családok is megújultak. A Four Pro modellek szerkezete hasonló mint a Redsteré ami a lencsék illesztését illeti, a Four-nál viszont már szilikonos illesztés van, ugyan úgy mint a Revent síszemüvegeknél.
A Four Q modellek maradtak ott nincs változás, a Q betű a modell nevében a gombnyomással, gyorsan cserélhető lencsére utal. A SAVOR család és a junior szemüvegek az egyedüli ahol nincs újítás, viszont megjelent 1-2 új szín. A Four Pro, Revent és Savor top szemüvegek HD Photokromatikus lencsével vannak, ami megint csak újdonság a piacon. A gazdag színválaszték pedig magáért beszél.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.