Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fischer - új dimenzió a sífelszerelésben

2012.10.11. Szegő Attila

Fischer - új dimenzió a sífelszerelésben A Fischer idei nagy újdonsága a Hybrid technológia, amely megoldást nyújt a hagyományos és a rocker felépítésű lécek között, valamint egy új kötésrögzítési rendszer, a Racetrack.
Minden gyártó palettáján megtalálható a ROCKER típusú léc, de ha csak egy lécet kell vennünk, akkor nehéz eldönteni, hagyományosra vagy a rockerre essen a választásunk. Erre a problémára a mérnökök már meg is találták a megoldást; magunk állíthatunk ugyanis a léc hídján és varázsolhatjuk hagyományos lécünket Rockerré. A HYBRID szériás lécek kimondottan szélesek, kedvezve a porhóban és a pályán kívüli síelésnek, de az új technológiával kezelt pályán is jól helytáll. Fordulékonyság tekintetében 17-23 m között helyezkednek el. A Hybrid lécek pont a verseny és az all mountain kategória között találhatók.

Hybrid 10.0 és 9.0: pályán és terepen egyaránt jól teljesít köszönhetően a kézi állítású Rocker technológiának: Hybrid 8.0: a profi pályasít a kézi kapcsoló a free ride specialistává varázsolja: Hybrid 7.0: köszönhetően az új technológiának a széria alapmodellje lett:
A VERSENYLÉCEKnél a jól bevált felépítésnél maradnak, viszont megjelenésben egy korábbi összeállítást rántottak elő, és modernebb technológiával tették a lécre. Öt-hat évvel ezelőtt, ha valaki még emlékszik rá, merevebb borítása volt a Fischer léceknek, amely sajnos lepattogott róla idővel. Ettől most nem kell tartanunk! RC4 Worldcup RC PRO, a lesiklás specialistája: RC4 Worldcup SC PRO, rövid vagy közepes lendületek egy tökéletes geometriával: RC4 Superior, verseny-technológiás cross versenysí: RC4 Superrace SC, szlalom geometriás dinamikus léc:
Akik sportosabban síelnek, de nem szeretnének versenysít, illetve kompromisszumot szeretnének a rövid és hosszú ívű sílécek között, azoknak a legjobb választás a Dual Radius rendszerrel rendelkező PROGRESSOR széria. Idén nagy változáson nem ment keresztül, csak a dizájnt frissítették.


A Racetrack kötésrögzítés egy teljesen új platnit takar, amely optimális erőeloszlást és szabadabb mozgást tesz lehetővé, valamint a szerszám nélküli kötésszerelést gondolták újra.
A CARBON sorozatba megint csak a kategóriák legjobb lécei kerültek bele!
A NŐI részleget jól gatyába rázták, és a pályasík ütősek lettek! Itt a megjelenésre gondolok, hiszen szerkezetileg nem nyúltak bele. A keménység szerinti színek nagyjából maradtak azzal a különbséggel, hogy teljesen egyszínűek lettek lágy szürkés kontúrral. Trinity My Style síléc V9 kötéssel, sportos, keskeny és fordulékony síléc klasszikus dizájnnal: Exhale My Style síléc V9 kötéssel, ultrakönnyű az Air Power szerkezet és a Carbon lamináció miatt: Pure My Style síléc V9 kötéssel, könnyen kezelhető, fordulékony, precíz síléc: A KOA széria virágokat kapott és gyönyőrű kidolgozással kerültek a lécre, a snowboardokhoz hasonlóan. Igazi lányos Rocker freeride sílécek lettek a Koák.

Ne feledkezzünk meg a férfi free vonalról sem, ahol a WATEA sorozat a már jól megszokott famintázatot kapta. 84-től 106-ig megy fel a lécek szélessége és ennek megfelelően a fordulási sugaruk 18 és 24 méter között változik. Felépítésüket tekintve Freeski Rockerek, ami azt jelenti, hogy az elején és végén található a pozitív híd.
Az All mountain lécek továbbra is a MOTIVE nevet viselik, Powerrail platnival. Ezek a leguniverzálisabb lécek köszönhetően a All Mountain Rocker geometriának és a széles talpfelületnek.
KOMMENTEK
huligan | 2012.10.15. 09:03
Fischerhez: a felhasználó állíthatja a hídprofilt? Hát köszönöm nem... Ez is a kukába megy 1-2 éven belül... Te jó ég, mit ki nem találnak... Sokkal jobban tennék ha fele annyiért adnák a léceket és azt mondanák: vegyél kettőt!
Lackó | 2012.11.19. 12:38
Én nem temetném az ötletet. Ha technikailag jól megoldják, igenis praktikus lehet.
Több lécet csak a fanatikusok tartanak, a gyárak viszont a hétköznapi hobbysízőkből élnek meg.

Fele ennyiért nem fogják adni sajnos. :-)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.