Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új technológia a Nordicától!

2012.12.20. Szegő Attila

Új technológia a Nordicától! A Nordica új léceket vonultat fel egy teljesen új geometriával. A camber és rocker szavakból kreált Cam Rock szerkezeteket is módosította 2013-ra.
A rocker palettáról; a Slow Rise eltűnt, azaz Intuitive néven egy új koncepció a TZ tehnológia vette át helyét, valamint egy teljesen új Cam Rock szerkezettel álltak elő az RRT-vel.

Intuitive cam rock geometria Transfer Zónával

A Transfer Zone lényege, hogy a sícsőr után egy 80 mm-es lapos szakaszt iktattak be, ami után következik a léc hagyományos hídja. Ezzel a zónával ötször hosszabb felületen fekszik fel a síléc. Lapján futtatva, ezáltal stabilabb, míg élére döntve a léc Transfer zónája elemelkedik és könnyebb a kanyarvétel.

Tempóhoz és hosszúlendületekhez RRP Cam Rock!

Második újításként kell megemlíteni a RRP-Rapid Race Profile-t, ami a Full Cam hosszú ívekre optimalizált verziója. Radikálisabb, jobban felhúzott csőrkiképzése van és a léc frontját egy egyenes élszakasz jellemzi. Az új technológia lényege az ív nélküli egyenes rész, amely lehetővé teszi a hosszabb ívű tempós kanyarokat, és megakadályozza a léc túlkormányzását, azaz nem lesz olyan "harapós".
EDT technológia

Síelésnél fontos szerepe van a megfelelő erőátvitelnek, viszont a mozgás közben ébredő csavaró nyomaték ezt nagy mértékben rontja. Az EDT technológiával a síléc kötés előtti és utáni részét merevítik ki csavarodás ellen, azáltal, hogy egy karbon lapot rugalmasan rögzítenek négy ponton a lécre. A sí ívben történő hajlását engedi, de a csavarodást nem. Jobb tartást ad a sínek és sokkal dinamikusabb síelést eredményez. Ezt az elvet a sícipőknél is alkalmazzák.

Gyors kötés állítás és hatékony erőátvitel az EVO-val.

Az EVO Plate a Nordica új, integrált kötésrögzítési technológiája.
25%-kal szélesebb az eddigi platnikhoz képest és több közvetlen erőt juttat a lécre. Alapjaiban a versenyléceken használt platnikra épül. Így sokkal dinamikusabb és élvezetesebb síelést tesz lehetővé.
A menetes tengelyre szerelt sarok és orr kötés egyszerű és gyors állítást tesz eredményez.
A Nordica új szériája aTransfire, ami a TZ profilra épül. Az Intuitive cam rock felépítés miatt ezekből a lécekből lehet hosszabbat választani, mint az eddig megszokott - ajánlja a Nordica.
A tavalyi Fire Arrow széria topléce a 74 EDT CHI CT fölé berakták a cam rock RRP építésű 84 EDT Evo XL CT-t. Valamint a felső három tűzesnyilat csak 160 és 164 cm-es mérettől gyártják. A Dobermann GS léce RRP lett és megtartotta a jól bevált EDT-t. A “kutya” nagy testvérei már az új EVO platnival van szerelve, többi testvérét nem érte jelentős újítás.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.