Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ismerd meg a síterepek hőseit!

2019.01.14. (x) szponzorált cikk

Bizonyára sokunknak megfordult már a fejében, hogy feladjuk a hétköznapi munkánkat, a hegyekbe költözzünk és a síelésnek szenteljük az életünket. A síterepeken dolgozó hivatásos szakemberek tovább gondolták és megvalósították ezt az álmot, hiszen ők azok, akik nap mint nap azon fáradoznak, hogy biztonságban síelhessünk a havas lejtőkön. De vajon kik ők, miből áll valójában a munkájuk, és miért rajonganak ezért a téli sportért?
Nem könnyű szavakkal kifejezni az érzést, amit a havas lejtőkön száguldva élünk át. Ahogy a szél az arcunkat simogatja, ahogy az ereinkben is érezzük a sebességet és a gyönyörűen bevett kanyar erejét – azonban a síterepen dolgozó szakemberek motivációja ezen is túlmutat. Az életüket nem más, mint a síelés öröme, valamint az emberek segítéséből adódó jóérzés aranyozza be.
Jillian Macknee, RED Mountain
Jillian Macknee, RED Mountain
Jill, a kanadai RED Mountain síterepen dolgozó hegyimentő fáradtságot nem ismerve, már napfelkelte előtt, reggel 6 órakor talpon van, és a pályákat ellenőrizve gondoskodik a síelők biztonságáról. Ez azért is nagyon fontos, mert az ellenőrzésekkel elkerülhetőek a lavinák okozta balesetek, továbbá a szakemberek a veszélyes szakadékokat és sziklákat is külön megjelölik a síelők védelme érdekében. Igazán kemény munkát végeznek, hiszen néha akár 8 kg robbanóanyaggal a táskájukban kell az adott hegy legveszélyesebb részein lesíelniük, miközben egymást is szemmel tartják. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy mindig öt lépéssel előre, valamint egyúttal három lépéssel hátra figyeljenek.
Duncan Browning, RED Mountain
Duncan Browning, RED Mountain
Ebből is látszik, hogy a hegyimentők munkája igen nagy felelősséggel jár és nélkülözhetetlen a biztonságos síelés érdekében, így mielőtt a kedvenc síterepünk felé vennénk az irányt, hogy a frissen megmunkált pályákon száguldhassunk, szánjunk arra néhány percet, hogy kicsit jobban megismerjük a hegyek hőseit.
A RED Mountain síterepen dolgozó szakemberek
A RED Mountain síterepen dolgozó szakemberek
A lenti videó bepillantást nyújt a RED Mountain síterepen dolgozó szakemberek életébe, akik hajnaltól szürkületig mindent megtesznek azért, hogy mi jól érezzük magunkat a hegyen. Mindezt a legmagasabb minőségű Helly Hansen ruházatban teszik, amelyben világszerte több mint 60.000 hivatásos szakértő bízik. A videót nézve könnyedén átérezhetjük, hogy mi az, ami nap mint nap hajtja és motiválja őket. Az elhivatott szakembereket ugyanis nem csupán napi feladataik, hanem ezen túlmutatva a síelés iránti szenvedély is összeköti, valamint az érzés, hogy igazán élnek, miközben a havas lejtőkön száguldanak.

Nézd meg a síterepeken dolgozó szakemberekről készült videót itt:

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.