Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ 70 síterepén gyártja a havat nonstop a SnowFactory

2023.09.21. sielok.hu

A TechnoAlpin cég által fejlesztett innovatív hókészítő rendszerrel a síterep üzemeltetők a levegő hőmérsékletétől függetlenül tudnak kiváló minőségű havat előállítani. Ezáltal tervezhetőbbé tehető a síszezon kezdete.
Így néz ki a SnowFactory | Kép: technoalpin.com
Így néz ki a SnowFactory | Kép: technoalpin.com
A SnowFactory nem helyettesíti a hagyományos hókészítő rendszereket, hanem kiegészíti azokat. Segítségükkel a terepek kültéri viszonyaitól függetlenül a nap 24 órájában a hét minden napján termelhető hó.

A SnowFactory rendszerét már 70 síterepen alkalmazzák világszerte. A telepítések a mobil változatoktól a napi 1000 m³ havat előállító nagy projektekig terjednek.
SnowFactory a Dolomitokban I Fotó: technoalpin.com
SnowFactory a Dolomitokban I Fotó: technoalpin.com
A SnowFactory hóágyúrendszer alkalmazásának előnyei:
  • Nagy mennyiségű hó előállítás, bármilyen időjárási körülmények között is. A házon belül kifejlesztett hókészítési technológia ellenáll a külső hatásoknak. Továbbá a különleges állagának köszönhetően az időjárási viszonyoktól függetlenül is keletkezik hó, és csak lassan olvad el.
  • Egyszerű hóelosztás: egyetlen SnowFactory rendszerrel a hó több száz méternyire elosztható a teljes síterületen földalatti csővezetékeken keresztül. A kifinomult rendszer javítja a hó szállítását, csökkenti az olvadásból eredő veszteséget és zökkenőmentes működést biztosít.
  • Eredeti plug and play: A SnowFactory-t konténerben, üzemkészen szállítják a megfelelő telephelyre. Az összes technológia a konténerbe van beépítve – így nincs szükség további alkatrészek elhelyezésére a gép körül.
  • Különböző hűtőközegek: az egyes hűtőközegeket a alkalmazás függvényében választják ki. A legtöbb esetben a természetes hűtőközegekkel még környezetbarátabb, energiatakarékosabb módon lehet havat előállítani. A folyamatos innovációnak köszönhetően a hűtőközeg szintje nagyon alacsony marad.
  • Szektorvezető a technológia terén: a TechnoAlpin több éves fejlesztéssel tökéletesítette a SnowFactory-t. A vezérlőszoftver egyszerű működést és vezérlést biztosít.
  • SnowFactory rendszere sokkal kevesebb energiát igényel, mint a hasonló modellek, derült ki egy iparági felmérésből.
A SnowFactory segítségével tervezhetőbb a síszezon
A mesterséges hókészítés ezen technológiáját sífutópályák előkészítése során, illetve alpesi lesikló versenyek pályáinak kialakításakor is alkalmazzák.
Sífutó Világkupa műhavon Drezdában I Forrás: technoalpin.com
Sífutó Világkupa műhavon Drezdában I Forrás: technoalpin.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.