Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

10. helyen zárt legjobb női snowboardosunk Új-Zélandon

2013.08.23.

10. helyen zárt legjobb női snowboardosunk Új-Zélandon Fontos hétvégén van túl Gyarmati Panka. A junior világbajnok snowboardos mostoha időjárási körülmények és egy rendkívül erős mezőny ellenére a bravúros 10. helyen zárt, ezzel előre lépve a ranglistán a 29. helyre. Így Panka még közelebb került nagy álmához, a XXII. Szocsi Téli Olimpiához.
Elképesztő időjárási körülmények között rendezték meg a hétvégén az Új-Zélandi FIS snowboard slopestyle világkupát. A sűrű köd miatt a férfiak versenyét lefújták, de a női mezőny elindult. Panka a rossz látási viszonyok és a jeges pálya ellenére megugrotta a népszerű hátraszaltóját és az új trükkjét, az ún. frontside 540 dupla shifty-t. Ezzel a nívós mezőny 10. helyén végzett, olimpiai- és világbajnokokat megelőzve.

"Nagyon rossz volt az időnk végig, a köd sem könnyítette meg a helyzetünket, gyakorolni is alig volt lehetőség. Ám végül megtartották a lányok versenyét és tizedik lettem! Sokat jelentett, hogy a versenyre velem utazott a korábbi tanárom és jelenlegi osztrák edzőm is. Most nagyon boldog vagyok, ráadásul egy kicsit még élvezhetem a nyarat is" – mondta az OTP Junior által támogatott snowboardos, aki eredményével a női világranglista 29. helyére ugrott elő.
A hétvégi világkupa nagyon fontos állomás volt a téli olimpiai kvalifikációban. A sportoló ezután év végén, Amerikában bizonyíthat, s ha eredményével bekerül a világranglista 24 legjobbja közé, akkor részt vehet a XXII. Téli Olimpiai Játékokon, Szocsiban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.