Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hódeszkás Arctic Challenge 2011

2011.02.23. Árvay Sándor

Hódeszkás Arctic Challenge 2011 Az északi sí világbajnokság felvezetéseként hódeszkás csúcstalálkozóval köszöntötte a norvégiai Oslo városa a téli sportok kedvelőit.
A Swatch TTR World Snowboard Tour 2010/11 sorozatának idei záró viadalán, az Oakley Arctic Challenge küzdelmein a férfiaknál az amerikai Chas Guldemond zsebébe került a győztesnek járó pénzdíj, míg a nőknél a világranglistát vezető honfitárs, Jamie Anderson az esélyes magabiztosságával nyert, az idény során harmadik 6 csillagos Slopestyle elsőségét begyűjtve.

A Winterpark Oslo publikuma előtt Guldemond 1000 világranglista-ponttal gazdagodott, kvalifikálta magát a jövő évi snowboard világbajnokság döntőjének mezőnyébe. „Ez az én napom volt, igazán boldog vagyok, hogy minden ugrásom sikerült” – lelkendezett a győztes, aki az idén már diadalmaskodott a 4 csillagos Relentless Big Air versenyen, most pedig nagy nehézségi fokozatú, hibátlan produkcióval rukkolt elő. Tyler Flanagan és Sage Kotsenburg személyében további két amerikai hódeszkás állhatott még a dobogón az eredményhirdetésnél. Az aktuális világranglista-vezető, a finn Peetu Piiroinen meghűlés miatt nem állhatott rajthoz Oslóban, ám pozícióját ennek ellenére megőrzi. A világrangsor második helyén az a belga Seppe Smits követi, aki a mostani norvégiai versenyen épp csak hogy lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

A női snowboardozás királynője, az amerikai Jamie Anderson az oslói versenyen is bizonyította kivételes klasszisát. Ebben a szezonban két 5 csillagos és három 6 csillagos viadalt nyert, óriási fölénnyel végzett a világrangsor élén, semmi kétséget nem hagyva aziránt, hogy zsinórban második alkalommal is ő megszerzi a Swatch TTR Tour Champion címet. A Burton US Open viadal még ugyan hátra van, ám aligha változik a helyzet az élen. Oslóban egyébként a kanadai Spencer O`Brien lett a második, míg az angol Jenny Jones állhatott a dobogó harmadik fokára.

A női Swatch TTR World Tour Ranking második helyén a szlovén Cilka Sadar, a harmadik pozícióban a svájci Sina Candrian, a negyediken a norvég Kjersti Ostgaard Buaas áll, míg az utolsó európai versenyt sérülés miatt kihagyó német Silvia Mittermüller visszacsúszott a világrangsor ötödik helyére.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.