Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Craig Kelly emlékére

2003.02.01. sielok.hu

A többszörös snowboard világbajnok visszavonulása óta sítúravezetőként tevékenykedett. Épp egy hétvégi túrát vezetett a Revelstoke hegyen, amikor a csoportot elkapta egy lavina. Tragikus módon Craig Kelly és hatfős csoportja életét vesztette a balesetben.
15 év alatt Craig Kelly kitörölhetetlen nyomott hagyott maga után a snowboardsportban. Karrierje nemrég teljesedett ki a sítúravezetésben, amit nagyrészt British Columbia-ban űzött. Korábban a versenysportban ért el hihetetlen sikereket.

Craig stílusa, kreativitása és szenvedélye segítette meghatározni a snowboardsportot és számos módon hatással volt az egész sportszakmára. Négyszer nyerte meg a világbajnokságot, háromszor lett U.S. Open bajnok, és szintén háromszoros Baker Banked Slalom bajnok.
A nagyszerű snowboardost egy lavina sodorta el | Fotó: burton.hu
A nagyszerű snowboardost egy lavina sodorta el | Fotó: burton.hu
Jake Burton ezt nyilatkozta a halála kapcsán: "Nem tudok elképzelni nagyobb veszteséget számunkra és az egész snowboard sport számára. "Craig volt a kemény mag megtestesítője: négyszer is megszerezte a világbajnoki címet és szinte uralta az egész sportot, ami nem mindennapi teljesítmény, de igazán az mond el sokat róla, hogy a versenyzéstől való visszavonulás után sem pihent, hanem sítúravezetőként folytatta karrierjét.

Ő az a rider, aki professzionalizmust vitt a snowboardozásba, majd később szenvedélyességét is megmutatta azáltal, hogy az egész életét a sportnak szentelte. Biztos vagyok benne, hogy Craig azt szeretné, hogy ugyanazzal a tisztelettel emlékezzünk meg a többi szerencsétlenül járt túratársáról is, ahogy róla."

"1989-ben ismertem meg Craig-et - kezdte visszaemlékezését Terje Haakonsen svéd snowboardsos - már előtte is nagyon inspirálóan hatott rám. Amikor végre találkoztam vele, a példaképemmé vált. Mentorként tekintettem rá, ahogy a barátaim is.

Nemcsak azért, mert professzionálisan boardozott, hanem az életmódja miatt, és hogy szenvedélyesen szerette a hegyeket. Soha senkit nem ismertem, aki ennyire szeretett volna a hegyekben csúszni, mint ő.
Olyannal se találkoztam még, aki ilyen stílusosan és kecsesen tudott lesiklani a hegyről. Bár elvesztettük őt, de mindig is a mentorunk marad."

Craig Kelly 36 éves volt. Barátnőjét és kislányukat hagyta maga után.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.