Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fundango Magyar Snowboard és Sí Bajnokság

2009.03.18.

Fundango Magyar Snowboard és Sí Bajnokság Idén 17. alkalommal rendezték meg a Fundango Magyar Snowboard és Sí Bajnokságot Kreischbergen. A helyszín rendkívül népszerű a hazai síelők és snowboardosok körében, de a március 15-e környékén megrendezett Magyar Bajnokságon szinte csak magyar rendszámú autók töltötték meg a parkolókat.
Murau az egész téli szezonban kedvelt síterep a hazai síelők és snowboardosok körében, de a hagyományosan március 15-e környékén megrendezett Fundango Magyar Bajnokságon szinte csak magyar rendszámú autók töltötték meg a parkolókat. A hó mennyisége és minősége is kedvező volt a versenyek lebonyolításához, a rendezvény 5 napja alatt az időjárás teljes repertoárját bemutatta a havazástól, a verőfényes napsütésen át a tavaszi záporig, így a változatosságra sem lehetett panasz. A rendezvény képei és versenyek eredménylistái megtekinthetők a www.fundangosports.com/murau2009 weboldalon. A csütörtöki első versenynapon a IV. Atomic-Alpesi Club Kupa keretében óriás-műlesiklás versenyszámban mérkőzött meg a közel nyolcvan síelő a Mini-I-től egészen a Senior III. korosztályig. Az indulók között szép számmal indultak amatőrök is. Ezzel párhuzamosan már zajlott a híres Kreischbergi világkupa kidobón a Big Air és a snowparkban a Slope Stlye edzés.

Pénteken párhuzamosan egy alpesi (paralel óriás-műlesiklás) és egy freestyle snowboardos szám (slope style) került lebonyolításra. A Slope Style versenyszámban az indulók boxokon, korlátokon és kidobókon mutatnak be egy trükksorozatot, itt a hibátlan kivitelezést, az egyéni stílust és az összképet díjazza a zsűri. Az eddigi magyar bajnokságok legjobb slpostyle pályája várt a versenyzőkre a pénteken megrendezett viadalon. Egy érdekes corner elemmel kezdődött a pálya, azt két kisebb ugrató, illetve slide elem követett, a második felében pedig egy közepes nagyságú ugrató, illetve két slide-boxszal fejeződött be. Leginkább a slide-elemeken elkövetett kombók nyomtak többet a latban a végső sorrend kialakulásához.

A harmadik helyen Ballagó Péter "Pitri" végzett, aki két bs 540 letétele után már biztosra mehetett a slide-okon, második helyre Lotfi Peiman zúzott be jópár technikás jib trükkel (pl.tailslide to sw frontboard), és egy-egy szép fs 360-al. A koronát ismét Takács Bazsira tette a zsűri, aki annak ellenére, hogy rontott az egyik ugrásán olyan magas pontokat szerzett a jib elemeken, ami elég volt a fölényes győzelemhez. Olyan elképesztő trükk-kömbinációkat láthattunk tőle, mint cab 270 blunt 270 out a c-boxon, vagy front blunt 360 front blunt az egyenes boxon... Évről-évre erősebb a freesíelő mezőny, idén rendkívül szoros versenyben, Trso Lukács Lego állhatott a dobogó első fokára, őt mindössze egy pontos különbséggel követte az ezüstérmes Csanaky Péter, a Fundango csapat versenyzője. A snowboard paralel óriás-műlesiklásban a versenyzők mellett idén is indultak amatőrök a Quik.hu amatőr bajnokság keretében. A női versenyzői mezőnyben – hasonlóan a tavalyi évhez Lovász Laura, a Fundango csapat alpin snowboardos versenyzője lett az aranyérmes.

A harmadik versenynapon, szombaton a snowboard parelel szlalom versenyszámban álltak rajthoz a versenyzők, ezzel párhuzamosan zajlott a kvalifikáció a délutáni Big Air döntőre. A snowboardosok között Balogh Ádám, a tavalyi bajnok egy tökéletesen belandolt bs 900 ugrással került a döntőbe. A döntőre azonban elfogyott a muníciója és így igazából csak az utolsó ugrások hoztak izgalmat a versenybe, amikor is a harmadik helyen végző Lotfi Peiman is javítani tudott, egy fs 360 shifty-vel, Koczka Gergő pedig egy csodálatos fs cork 720-al, mely még ez első helyre is röpíthette volna. A győzelmet végül Liptay Dávid szerezte meg egy biztos fs 540-el és egy nem tökéletes, de a zsűrinek így is tetsző sw bs 720-al. A síelők között Bánkúty Bence lett az első, Trso Lukács a második, a harmadik ill. negyedik helyen Csanaky Péter és Kőhalmi Gábor, a Fundango team tagjai végeztek. Hagyományosan az utolsó napon vannak a boardercross és sícross és számok, itt az időmérő kvalifikáció után a döntőkben négyen jönnek le egyszerre az ugratókkal, hullámokkal, éles kanyarokkal tarkított pályán. Lovász Laura, a Fundango versenyzője női felnőtt boardercross kategóriában ismét a dobogó tetejére állhatott.

Természetesen a versenyek mellett idén is minden nap voltak programok, péntek délután az ollie jamben mérhették össze "magasugrási" képességeiket a snowboardosok, szombat délután pedig a hófoci bajnokság került megrendezésre a pálya aljában. Szombat este közel 200 versenyző, vendég és látogató jött el a "rider vacsorára", ahol terített asztal mellett nyílt mód az addigi versenynapok átbeszélésére. A vacsora után a helyszíni díjkiosztón a versenyzők nyakába kerültek az érmek majd az este a méltán híres bulival folytatódott a Kreischberhalle-ban. Az pénteki, szombati és vasárnapi versenyszámok felnőtt kategóriáinak ünnepélyes díjátadója a 4bro által szervezett snowboard reclosing partyn lesz március 20-án a Playben (1113 Budapest Daróczy út 2.) A Magyar Snowboard Szövetség itt osztja ki a 2008-09-es szezon díjait is.

A 17. Fundango Magyar Snowboard és Sí Bajnokság eredményei ide kattintva letölthetőek pdf formátumban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Feriendorf Murau
Önálló, szépen berendezett házak Murau szélén. A környéken rengeteg kikapcsolódási lehetőség van. Akár 12 fő elszállásolására is alkalmasak a házak (70-135 m2), némelyikben pezsgőfürdő és szauna is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.