Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar sikerek a kanadai snowboard-világbajnokságon

2013.01.21.

Magyar sikerek a kanadai snowboard-világbajnokságon Hazánk két legjobb freestyle snowboardosa, a húszéves Gyarmati Anna és a 19 éves Szigeti Viktor egyedülálló teljesítményt nyújtott a kanadai Québec-ben rendezett felnőtt snowboard-világbajnokságon: a 16. és 14. helyezéseket érték el saját versenyszámukban.
A junior világbajnok Gyarmati Panka tizenhatodik lett slopestyle versenyszámban, Szigeti Viktor pedig BigAir versenyszámban a tizennegyedik helyen végzett. A zalaegerszegi fiú nagyon boldog, hiszen eddig még magyar versenyző soha nem jutott be felnőtt snowboard világbajnokság elődöntőjébe.

A két fiatal versenyző felnőtt snowboard-világbajnokságon, freestyle szakágban ilyen előkelő helyet még soha nem ért el.

A körülmények egy kicsit sem könnyítették meg a két versenyző helyzetét, ugyanis az elődöntőben -33°C-ban, szélben, jeges pályán kellett bizonyítaniuk.

„Örültem, hogy mozogni tudtam a -33 fokos hidegben. A pályát színtiszta jég borította és olyan nagy volt az ugrató, hogy 10 lány el sem indult a mezőnyből. Ráadásul az edzés során megfájdult a sípcsontomnál lévő izom a kemény érkezőktől, így nehezen tudtam ugrani. Mindezeket együttvéve nagyon örülök a 16. helyemnek, amellyel 150 világbajnoki pontot szereztem. Az amerikai világkupán szerzett pontjaim alapján a WST (profi) világranglista 5. helyén állok, amely elmondhatatlan boldogsággal tölt el” – számolt be a világbajnokságról az egri lány.

Szigeti Viktor szintén hasonlóan viszontagságos körülmények között bizonyított és szerezte meg a 14. helyet.

„Az elődöntő után leszakadt a hó és a -33 fokról -5 fokra, ám nagyon szelesre változott az idő” – kezdte mesélni Szigi. „A hó még nem is lett volna probléma, ha kicsivel nehezebb vagyok. Ugyan az edzésen tökéletesen megugrottam a Backside 720-at, amely után még a 900 fokos fordulat is sikerült, de a versenyen sajnos rontottam. Az első ugrásomnál rosszul érkeztem és beleültem, és sajnos a második köröm sem a terveim szerint sikerült. Ugyanakkor boldog voltam, hiszen a kamera túloldalán szurkolt a családom, valamint az összes barátom, és ott lehettem életem második világbajnokságán, Kanadában” – tette hozzá a zalaegerszegi sportoló.

A snowboard-világbajnokság ezzel még nem ért véget: két magyar versenyző, Viszlay Vanda és Pátkay Marcell alpin versenyszámokban áll rajthoz.
KOMMENTEK
vmate | 2013.01.23. 13:33
Gratulálok!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.