Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megszűnik a Slide Park a Normafánál

2005.10.13. sielok.hu

2005. január elején kaptuk a hírt, hogy bezár a Normafa Slide Park. A hazai snowboardosok és freestyle sízők által gyakorlásra és versenyekre használt slidepark park működését a Pilisi Parkerdő Rt. Budapesti Erdészete nem engedélyezi, bár döntését egyelőre nem indokolta meg.
A tavaly három hónapon át folyamatosan működtetett pályát az üzemeltetők elbontják és új helyre költöztetik. Néhány kép a Normafa Slide Park emlékére:

A Normafa Slide Park 2003. december 20-án nyílt meg és egész decemberben az ország egyetlen gyakorlási lehetőségét biztosította a snowboardosoknak. A Városligeti Műjégen termelődő jégkaparékot szállították át a többnyire állandóan 0 fokos, vagy az alatti hőmérsékletű sípályára. A már korábban számos snowboard eseményen alkalmazott módszer hosszú távon is bevált. Az ünnepek alatti néha plusz öt fokos meleg jócskán megrongálta a hóréteget a pályán, ezért az Atomic Mafia Snowboard hétvégére újra a szervezők újraépítették az egészet és megtoldották további három akadállyal. Az új pályán gyakorlási lehetőség van minden délután 12 órától, időjárástól függően este 17, vagy 19 óráig világítással.

És hogy mi az a slide park?
A slide, avagy a csúszás, korlátozás már a gördeszkás, görkorcsolyás extrém filmekből ismerős lehet. Az atléták rövid gyorsulás után - esetünkben - a hóba épített fémkorlátokon csúsznak különböző trükkök közbeiktatásával. Előnye, hogy az akadályokhoz rövid ráfutás is elég, így a Normafánál épített 50 méteres pályákon is kiválóan lehet gyakorolni az alapokat.

Fotók a 2004. január 10-i Atomic slide jam rendezvényről:

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.