Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard és Freeski Open Mátraszentistvánon

Új Burton Slope Style park épül az első hazai versenyre

2009.02.02. Gémesi Jóka

Snowboard és Freeski Open Mátraszentistvánon Osztrák színvonalú pályákon csúszhatnak már itthon is a télisport kedvelői. A mátraszentistváni Sípark folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, most a méreteivel minden eddigit felülmúló Burton Slope Style snowboard pályával várják a fiatalokat a február 7-én zajló Magyar Kupa futamra.
A budapesti Arena Plazánál novembertől januárig közel 60 000 látogatót regisztrált Winter Park teljes infrastruktúrája Mátraszentistvánon működik tovább. Felépült a mozgójárda a hófánk pálya mellett és összesen 9 új snowboard akadály épül ki a Síparkban a Slope Style versenyekhez.

Február 7-én szombaton 11 órakor indul a snowboardosok óriásműlesiklás futama – a giant slalom versenyszám szerepel a téli olimpiákon is. Hazánk legjobb alpesi hódeszkás versenyzőit láthatjuk majd küzdeni egymással, akik a 2010-es olimpia felkészülési programjaként most a Síparkba látogatnak. A giant szlalomban aszimmetrikus kapukkal kitűzött pályán zajlik két futam fotocellás időméréssel. A profiktól az amatőrökig mindenki esélyt kap a bizonyításra, gyerekeknek és hölgyeknek külön lesz értékelve az eredménye.

Az alpesiek versenye közben még edzéslehetőséget kapnak a freestyle snowboardosok az új pályán, majd 13:30-tól indulnak a szabadstílusú slope style versenyek. A slope style futamok után a 17 órás díjkiosztó és DJ Q Cee bulija jön – várhatóan hajnalig tartó deszkás mulatsággal.

A Burton Slope Style parkhoz több ezer köbméter havat termelnek a pályához a Sípark hóágyúi. Az este kivilágított 5-ös pályára épül fel az egyenes és tört korlátokból, boxokból, C korlátokból és rainbow akadályból, majd a pálya végén a 3 méter magas rémisztő wallride-ból az új park. Az elemek 6-7 méter hosszúak, van amelyik 140 cm magas, de vannak kezdőknek és kicsiknek könnyített, alacsonyabb és szélesebb akadályok is, mindenki tudásszintjének megfelelő nehézségű pályát választhat a gyakorláshoz.

Rendezvény: Sípark Snowboard Open
Időpont: 2009. február 7. szombat, 11:00 Giant Slalom 13:30 Slope Style
Helyszín: Mátraszentistván – Sípark 5-ös és 3-as pálya
Versenyszámok: 2 futamos óriásműlesiklás és slope style
Résztvevők: A snowboardosok teljes palettáját felvonultatja a verseny, de elsődleges cél a sportág itthoni népszerűsítése mellett a fiatal versenyzőknek, kezdőknek profi körülmények között lehetőséget biztosítani egy nagyon jó hangulatú hódeszkás találkozón.
Zenei program: DJ Q Cee a Vinyl Warriorzból – Hütte Party 17:00-tól
Nevezési díj: 2.500 Ft (kedvezményes bérlet + ajándék)
Web: www.sipark.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.