Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Családi síelés a Rauris-völgyben, az igazi téli élmény

2013.12.05. (x) szponzorált cikk

Családi síelés a Rauris-völgyben, az igazi téli élmény A raurisi tél sajátos elragadó hangulatával kényezteti vendégeit, távol a tömegturizmustól, valódi vendéglátást nyújtva. Éppen ezért a Rauris-völgy a családosok kedvelt célpontja, mely a magyar vendégek körében is évről-évre népszerűbb lett!
Rauris kis, 32 km-es síterepe, a Hochalm minden generációnak és minden tudásszintnek megfelelő pályákkal kínál határtalan élvezeteket a lejtőkön. A gyerekek biztosan jó kezekben vannak a helyi gyermek síiskolában, melyhez természetesen egy bébipálya is tartozik, ahol megfelelő körülmények között, játékosan tanulhatják meg az alapokat a kicsik is. A profi síoktatók pedig szinte egy szempillantás alatt síkirályokat csinálnak tanulóikból. Tilly, Rauris jókedvű kabalaállatkája pedig egész nap elvarázsolja a gyerkőcöket.
Itt minden családtag megtalálja a számára ideális hegyi paradicsomát, legyen szó csúszkálásról a széles, végtelennek tűnő mélyhavas lejtőkön vagy hótalpas túrákról a Hohe Tauern Nemzeti Park gyönyörű tájain. Kolm Saigurn-ban pedig az egész család kipróbálhatja, milyen is egy igazi, 5 km hosszú alpesi szánkópálya.
A sípálya kétszemélyes ülőliftje pedig heti két alkalommal esténként is üzemel, aminek a felső állomásától kivilágított pályán csúszhatunk egészen le a völgybe. A közeli Buchebenben található vadasparkban pedig szarvasokkal és őzekkel is találkozhatnak a gyerekek.
A romantikára vágyó pároknak viszont a különleges lovas szánkózás ajánlott. Aki pedig inkább a kulináris élvezetek iránt érdeklődik, azok kipróbálhatják hogyan készül a helyi különlegesség, az "Erdäpfelnidei", ami leginkább egy tojásos burgonyakroketthez hasonlít, vagy megnézhetik miként sül a kenyér egy igazi fatüzelésű sütőben. Természetesen olyan finomságot is meg lehet kóstolni a környéken, mint a Bauernkrapfen, azaz "parasztfánk", a Kasnock'n, amit sokan inkább Käsespätzle-ként ismernek itthon, vagy a főleg levesbetétként használt sajtos zsemlegombóc, a Kaspressknödel.
A raurisi Hochalm síterep egy igazi környezet- és klímabarát hely. A síliftek és a hóágyúk működéséhez szükséges áramot ugyanis egy helyi vízerőmű termeli meg. Ennek köszönhetően Rauris semmilyen környezetkárosító forrásból származó energiát nem használ, és elsők között csatlakozott a salzburgi Klímaszövetséghez. Messze a tömegturizmustól, Rauris főként a kezdőknek és a családosoknak ajánlott úticél. Széles, jól kezelt és hóbiztos pályákkal biztosít a Hochalm felejthetetlen síélményt - a gyönyörű kilátás a Tauern 3000-es csúcsaira pedig már csak extra.
A boardosok és a freestyle-osok kedvence pedig minden bizonnyal a Nuggetpark, ahol különféle elemeken hajthatják végre lélegzetelállító trükkjeiket.

Rauris
Raurisertal Idegenforgalmi Hivatal - kapcsolat:
E-mail: info@raurisertal.at
Web: www.raurisertal.at (magyar nyelvű honlap)

Rauriser Hochalmbahnen Sícentrum - kapcsolat:
E-mail: info@hochalmbahnen.at
Web: www.hochalmbahnen.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástipp
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.