Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischbergen síelünk, hol máshol?

2022.12.09. 2023.12.04. (x) szponzorált cikk, sielok.hu | frissítve: 2023.12.04.

A Murau régió legnépszerűbb síterepe Kreischberg a 2023/24-es szezonban is várja a síelőket és snowboardosokat. A világbajnokságnak korábban otthont adó hóbiztos síterepen 42 kilométernyi tökéletesen előkészített pályán lehet csúszni 860 és 2120 méteres magasság között.
Induljon a síelés az új lift alatt! | Kép: Ikarus.cc
Induljon a síelés az új lift alatt! | Kép: Ikarus.cc
Létezik még olyan hazai síelő, akinek be kell mutatni Kreischberg síterepét? Valószínűleg igen, és akik régebben jártak itt síelni, azoknak is tud számos újdonságot nyújtani a stájer síterep.

A síterep történetének legnagyobb beruházását tavaly adták át. Az előző két szezonban már üzemelt a legmodernebb műszaki megoldásokkal készült tízszemélyes kabinos lift. Azóta már sokan megtapasztalhatták, hogy az új felvonó sokkal kényelmesebben és gyorsabban szállítja a síelőket az 1800 méteres magasságba, mint elődje.
Az új, tízszemélyes kabinos lift
Az új, tízszemélyes kabinos lift
Egy nemzetközi szervezet (International Skiarea Test) már 28 éve teszteli a síterepeket. Értékelői inkognitóban érkeznek a legjobb európai síterepekre. Minden évben a síelők számára legfontosabb szempontok alapján állítják össze ötvenes listájukat.

Kreischberg remekül szerepel ezen a listán. Legmagasabb minősítést kapott a gyermekbarát síterepek kategóriájában. Ezen felül a legjobban fejlődő síterepek közé sorolták, a pénztárakban dolgozók pedig a "legbarátságosabb" kiszolgálás díját kapták meg.

Eagle hegyi vendéglő

A nemrégen átadott Eagle hegyivendéglő a legnépszerűbb hegyi étterem díja mellett egy építészeti díjat is besöpört már. A 2000 méteren található hüttéből nemcsak csodás kilátás nyílik a környékre, hanem a legfinomabb ételekkel is szolgálnak. A belső terében 200, a külső napos teraszán 150 vendég élvezheti a kulináris örömöket. Akik még ennyi időre sem akarnak lemondani a csúszásról, azokat a „Ski Drive-in” várja, mint a gyorsvendéglőkben, csak be kell csúszni az ablak elé, és már kapjuk is a megrendelt italt és a frissen készített ételt elvitelre.
Eagle vendéglő, az alsó részen elvitelre is kiszolgálnak (Kép: Ikarus)
Eagle vendéglő, az alsó részen elvitelre is kiszolgálnak (Kép: Ikarus)

Gyermekvilág

Itt sem hiányozhatnak a más síterepen megszokott gyermekbarát szolgáltatások, mint például a bébilift, a varázsszőnyeg, a kezdő sípálya vagy a hófánk. Azonban itt még ezen felül is van, ami leköti a gyerekeket. Kötelező programmá vált a Dínó erdő. Az új gyakorlópálya mellett található cirbolya erdőben, izgalmas részen, hatalmas díno figurák között síelhetnek a gyerekek. Afrikai állatok (oroszlán, elefánt vagy zsiráf) várják őket a KreiSchi Safari részen. További izgalomra és „félelmetes” figurákra számíthatnak a Szellemvasútnál, amely a Geister felvonó melletti pálya szélén található.
Dínó erdő (Kép: Ikarus)
Dínó erdő (Kép: Ikarus)

A sláger: Snowpark Kreischberg

A síterep híres szolgáltatása 1900 méteres magasságban található, ahol tökéletesen megtervezett és karbantartott ugratókat találnak a vállalkozó kedvű síelők és snowboardosok. Világbajnoki pálya várja a kezdőket (Beginner Line) és a már ügyesebbeket (Medium Line), tudásuk szerint. Részletek a ezen az oldalon.
Snowpark (Kép: Ikarus)
Snowpark (Kép: Ikarus)

Kreischberg a családoknak

  • Gyerekeknek hatéves kor alatt ingyenes!
  • Ha egy felnőtt kísér több gyermeket, akkor csak két gyermekjegyet kell váltani, a többi gyermek ingyen síelhet.
  • Családi napok: ingyenes síbérlet a 15 éven aluliaknak! Elő- (2023. december 8-tól 23-ig) és utószezonban (2024. március 18-tól április 1-ig) az egyik szülővel érkező 15 éven aluliak ingyen síelhetnek. Az ajánlat a többnapos, legalább kétnapos bérletekre vonatkozik. Részletek
A síterep december 8-án nyitja meg kapuit és várja a magyar vendégeket!
További információk: www.kreischberg.at (magyar nyelvű honlap!)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
FerienPark Kreischberg
Családbarát üdülőfalu 2-8 fős faházakkal, valamint apartmanokkal a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 4-500 méterre. Központi wellness részleg medencével, szaunákkal és pihenőteremmel. Félpanzió külön rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Alpenblick Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított, 4 csillagos szálloda, kb. 600 m-re a kreischbergi kabinos lifttől, félpanziós ellátással. Wellness részleg bel-és kültéri (fűtött) medencével, szaunákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.