Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok a Magas-Tátra síközpontjaiban

2011.12.05.

A Magas-Tátra sícentrumai sok meglepetéssel várják a 2011/12-es síidényben ide érkező vendégeket: közös síbérlet, új lift és sípálya, új éttermek, kedvezménykártya és változatos programok garantálják a felhőtlen téli kikapcsolódást!
A következő újdonságoknak örülhetünk a 2011/2012 szezonban:
  • Új, modern 8-üléses felvonó attraktív kék színű "buborékokkal"
  • Új lankás (kék jelzésű), hóágyúzott lesiklópálya
  • Síbérletek kényelmes, érintés nélküli beléptető rendszere
  • Új Tatry Motion bevásárlóközpont Tátralomnicon és a Csorba-tónál
  • Egész éjszakán át tartó szórakozás a Tátrában - minden nap különleges aprés ski program - esti szánkózás, tátrai élményvacsora, és zenés programok a Humno Music Pub & Restaurant-ban Tátralomnic központjában
  • Sícsomagok 30%-os síbérlet kedvezményekkel
Tátralomnic, a Csorba-tó és Starý Smokovec (Ótátrafüred) kiváló terepek a téli sportok kedvelőinek és a magashegyi túrázás szerelmeseinek, gyönyörű környezetben a Magas-Tátrában, összesen 22 km hosszú lesiklópályával 2000 tengerszint feletti magasságban.
A 20 felvonó és ülőlift kapacitása mindhárom központban 21.385 fő / óra. A modern hóágyúrendszer minimum 5 hónapon át biztosít havat. Aki mást is kipróbálna a téli sportok közül, annak lehetősége van skifox, snowscoot (hórobogó), vagy szánkó kölcsönzésre.

Újdonságok Tátralomnicon - Szlovákia egyik legnagyobb síterepén
Szlovákia legmagasabban fekvő síközpontja több újdonsággal is készül. A 2011/2012-es szezonban, új, az országban egyedülálló felvonóval várják a síelőket. Az új felvonó lecsatolható nyolcüléses lesz, különleges kék buborékokkal. A sílift völgy felőli megállója 906 méteres tengerszint feletti magasságban létesült, a fenti megálló pedig 1040 méter magasságban. 5 m/s gyorsaságnál a menetidő 2 perc 17 másodperc.
A kék színű felvonó főként gyerekes családok számára ideális, mivel a Kidstop rendszernek köszönhetően a szülőknek kevesebb gondjuk lesz a gyermekükkel közös liftezéskor. A kapu speciális rendszere elősegíti a mozgékony gyermekek teljesen biztonságos szállítását.
A felvonóhoz egy új, 2,7 km hosszú kék lesiklópálya is tartozik, a Bukova Hora. Csorba-tó
A Csorba-tó látogatói ebben a téli szezonban a központ új külsejének örülhetnek. Új pénztárak, mini tér a FIS hotel előtt, ingyenes parkolási lehetőség a központban több komfortot és biztonságot nyújtanak a síelőknek. A komplexum részét alkotja majd a Tatry Motion bevásárlóközpont, ahol mindenki megtalálja a magának a megfelelő szolgáltatást - mint például: kölcsönző, síiskola, szerviz, sportbolt.

Starý Smokovec (Ótátrafüred)
A központ ideális gyerekes családok és kezdő síelők számára. Az ajánlat tartalmazza a kedvezményes síbérleteket is az adott központban.

A szlovák terepek közös síbérlete
Az úgynevezett Slovakia Super Skipas régióbérlet Tátralomnicon, Starý Smokovec-en, Csorba-tónál, Donovaly-n, Velka Raca-n, Ruzomberokon és Szlovákia legnagyobb síközpontjában, Jasnán is érvényes. Több, mint 94 km lesiklópálya egy síbérlettel! Ezen síbérletek elővétele már október 15-én megkezdődött. A síbérletek elővétele a ticketing eladó központokban, az interneten, vagy közvetlenül a központokban lehetséges - már 240 €-tól. Az elővétel 2011. dec. 23-án ér véget. Lehetőség van 10, 15 napos és egész szezonra érvényes bérleteket váltani. További információkat a www.vt.sk oldalon találnak.
A Magas-Tátra síközpontjaiban megtalálhatóak a minőségi szolgáltatásokat nyújtó Tatry Motion bevásárlóközpontok: sífelszerelés kölcsönzők, depó és síszerviz, teszt-center és síiskola, professzionális oktatókkal. A felvonók állomásainál lévő kölcsönzők jól felszereltek sí, snowboard, freeride és freestyle eszközökkel. A síiskola képzett síoktató csapata egyének, csoportok, és teljesen kezdők számára kínál tanfolyamokat. Főként a szülők örülhetnek a Tátralomnicon és a Csorba-tónál lévő gyermekszórakoztató Maxiland központban folyó síoktatásnak.

Kellemes időtöltés étkezés közben a lejtőkön és a környéken
Közvetlenül a lejtőkön 4 színvonalas hegyi étterem várja a síelőket, a snowboardosokat és minden látogatót. Ezek a Startnál (1357m), a Skalnaté Pleson (1751m),a Solisko felvonó völgy felőli megállójánál (1400m) és Soliskon (1840m) találhatóak. A Dedo kávézó (2634m) a hegy csúcsán várja vendégeit, míg egy modern Apres Ski bár a pályák aljánál található.
A Humno Music Pub & Restaurant, mely különleges többfunkciós 300 fős befogadóképességű objektum, éttermekkel, Apres ski bárral, koktél bárral, diszkóval fogadja az ide érkezőket. A Humno a 6-üléses felvonó Tátralomnic felőli megállójánál található, mely különleges hangulatával várja a látogatókat, mint pl. fekete Cadillac, mellyel 2006-ban Madonna furikázott Prágában.

Különleges élmény estét tölthetünk el a hegyekben, az úgynevezett Tatranská Večera Zážitkov-ban. Eme különleges este részvevői kipróbálhatják a motoros szánon való utazást Tátralomnicról a Start megállóba, mely 1357m magasan található. Ezek után egy kiváló ételekből összeállított vacsora és más meglepetések is várnak a résztvevőkre. Az élményestén kívül télire még több speciális kiegészítő programmal készülnek a vendéglátók - éjszakai szánkózás, kirándulások, motorosszán túrák, borkóstolók és még sok más.

A Lomnici csúcs gyönyörű kilátást nyújt, és a felvonókkal mindössze néhány perc alatt eljuthatunk a magashegyi terepekre ahol zavartalanul élvezhetjük a friss levegőt és ahol feltöltődhetünk energiával. A Lomnici csúcs másik neve Dedo, nagyapa. Hogy miért nagyapa? Így nevezték a 17. században a mai Lomnici csúcsot. A 2634 méteres magasságban egy nagyon kellemes kávézóban különlegességekkel is találkozhatunk, mint például a Blue Montain kávé: ez egy olyan márka, melyet nagyon kevés helyen szolgálnak fel Közép-Európában, Jamaicából származik ahol 1000 méter magasan termesztik. Igen népszerű a Lomnici csúcson éjszakázás is - Szlovákia második legnagyobb csúcsán, ahol a vendégek felejthetetlen élményben vehetnek részt. A szállás egy 4 helyiséges apartmanban történik, a vacsorát a Dedo kávézóban tálalják, a reggelit pedig a Skalnate Pleson (Kőpataki-tó) élvezhetik a látogatók.

Kedvezményes csomagok síbérletekkel
A síközpontok és szállásadók együttműködésének köszönhetően az egész Magas-Tátra területén a síelők sícsomagok nagy választékából válogathatnak kedvezményes árakon. Síbérletekre már 30%-tól kezdődnek a kedvezmények, és ezen kívül a Tatry Cardnak (melyet a hotel recepcióján szerezhetnek be) köszönhetően a síiskolákban, kölcsönzőkben, éttermekben vagy az aquaparkokban is felhasználhatók a kedvezmények.

Aktuális hóviszonyokat, nyitva tartást, árjegyzékeket, kedvezményeket, last minute ajánlatokat és még sok mást a www.vt.sk oldalon találhatnak.
További információkat a központokról és azok ajánlatairól a 0903 11 22 00 információs vonalon, vagy a info@vt.sk e-mail címen kérhetnek.

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.